Bugetul Clujului, în creştere cu 23%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetul Clujului, în creştere cu 23%
Bugetul Clujului, în creştere cu 23%

Judeţul Cluj primeşte în acest an de la Guvern peste cinci sute de milioane de lei. Astfel, Guvernul Boc trimite în judeţul Cluj cu 95 de milioane de lei mai mult faţă de anul trecut, bugetul majorându-se, per total, cu 23%.

„La constituirea proiectului de buget ne-am bazat pe infrastructură, care poate facilita crearea unor noi locuri de muncă, dar şi pe protecţia socială”, ne-a spus Victor Popa, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

Asistenţa socială,pe primul loc

Un top al propunerilor de repartizare a sumelor provenite de la Guvern clasează asistenţa socială pe primul loc.

În acest domeniu vor intra 116 milioane de lei, pentru finanţarea activităţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului, mai mult de jumătate din aceşti bani urmând a fi folosiţi pentru finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap.

Aeroportul şi drumurile judeţene se situează în plan secund, la acest capitol CJ propunând ca ambele să primească peste 44 de milioane de lei.

„Banii destinaţi aeroportului vor fi, însă, cheltuiţi în vederea decontării lucrărilor de investiţii, precum modernizarea pistei”, susţine Popa.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite