Bugetul Circului, de mii de ori mai mare decât al Teatrului de Comedie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii alocaţi de la Bugetul Capitalei pentru Circul de Stat au devenit subiect de discuţie pentru instituţiile de cultură din Bucureşti care au bani mai puţini. Potrivit alocaţiilor bugetare

Banii alocaţi de la Bugetul Capitalei pentru Circul de Stat au devenit subiect de discuţie pentru instituţiile de cultură din Bucureşti care au bani mai puţini. Potrivit alocaţiilor bugetare pe 2007, Circul beneficiază de 25.830.000 de lei, din care 22.000.000 de lei reprezintă subvenţia acordată de municipalitate. Surse din Consiliul General spun că Circul înghite peste 20 la sută din bugetul pentru cultură din Bucureşti, care este de aproximativ un miliard de lei. Comparativ, Teatrul de Comedie din Capitală a primit o subvenţie de la municipalitate pentru anul acesta de 6.210 lei. "Pentru aceşti bani, am precizat Primăriei Capitalei că vom efectua lucrări de reparaţii şi de amenajare, că vom dota sala cu lumini şi cu sonorizare", explică directorul adjunct al Teatrului de Comedie, Traian Petrescu.

Pe ce se duc banii?

Înainte de aprobarea bugetului Capitalei, consilierii municipali din Comisia de cultură au primit o notă de fundamentare din care reieşea că Circul va fi reutilat. La paragraful "Maşini, echipamente şi mijloace de transport", consilierilor li se explică amănunţit pe ce vor fi cheltuiţi banii: "Autocar necesar pentru transportul artiştilor în ţară şi străinătate (...) - 800.000 lei; cap tractor (48 de bucăţi) cu remorcă JUMBO (3 bucăţi pentru transport chapitau şi anexe) şi remorci (6 bucăţi transport special animale) - 4.320.740 lei". Astea sunt numai o parte din cheltuielile trecute pe listă de directorul Circului de Stat, Brânduşa Novac, şi de contabilul-şef Petruţa Gherghişor. Pe nota de fundamentare care a fost consultată de consilieri mai apărea şi achiziţia de animale, "confecţionarea în Anglia a unui număr de şapte motoare speciale cu 3 trasee de şine pentru sala de spectacol". La o jumătate de an de la aprobarea bugetului, directorul Circului, Brânduşa Novac, are o explicaţie. "Nota de fundamentare de la consilieri a fost greşită, pentru că este vorba doar despre şapte capete de tractor, apoi noi nu vrem să cumpărăm animale", replică Brânduşa Novac. Cert este că membrii Comisiei de cultură nu îşi amintesc să fi consultat alte documente. Mai mult, consilierul Victor Adâr a cerut conducerii municipalităţii să realoce către construcţia de locuinţe o sumă de aproximativ 2.000.000 lei din actualul buget al Circului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite