Bugete mai mici, cozi mai mari la ghisee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozi mai mari la ghisee si ineficienta in administratia publica. Asta cred reprezentantii functionarilor publici ca se va intampla daca personalul bugetar din institutiile publice centrale si locale

Cozi mai mari la ghisee si ineficienta in administratia publica. Asta cred reprezentantii functionarilor publici ca se va intampla daca personalul bugetar din institutiile publice centrale si locale va fi redus cu 10 la suta, asa cum au decis miercuri comisiile de buget ale parlamentului.
"Acum sunt 600.000 de angajati in institutiile publice centrale si locale. Este imposibil de redus numarul acestora fara sa te atingi si de functionarii publici, care, oricum, sunt mai putini decat ar trebui sa fie. Cred ca se doreste indepartarea functionarilor publici care deranjeaza, a celor care si-au pastrat coloana vertebrala. Oricum, in acest moment, cei mai putini functionari sunt in institutiile de control. Daca va fi redus numarul lor, nu vom mai avea cum sa asiguram o disciplina", ne-a declarat, ieri, Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici. In cazul in care numarul functionarilor publici va fi redus, Oprescu ameninta cu proteste. Presedintele Sindicatelor "SED LEX", Vasile Marica, e si mai transant: "Este o prostie. Noi, oricum, avem cu 15.000 de oameni mai putini decat este nevoie. Cum sa ne descurcam?", spune Marica. Amendamentul privind reducerea personalului din administratie a fost propus de deputatul PSD Tudor Mohora. Acesta ne-a spus, ieri, ca propunerea sa se referea strict la reducerea personalului bugetar din administratia centrala, nu si cea locala. Adaugarea comisiei nu mi-o insusesc", sustine Tudor Mohora. Alianta Federativa a Sindicatelor Functionarilor Publici a organizat ieri un mars de protest in Bucuresti, cerand cresteri salariale de 50% pentru functionarii publici si pentru personalul contractual, trecerea la un sistem de avansare tip cariera si negocierea programului de lucru. "In cazul in care revendicarile noastre nu vor fi rezolvate, in 10 noiembrie Alianta va organiza o greva de avertisment, iar in 17 noiembrie - greva generala".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite