Bugetarii, grevă de protest de o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetarii, grevă de protest de o zi
Bugetarii, grevă de protest de o zi

Profesorii şi angajaţii din sistemul bugetar vor intra în grevă generală de protest pe data de 5 octombrie. De asemenea, profesorii vor picheta sediul Parlamentului în data de 15 septembrie, prima zi a anului şcolar.

Organizaţiile sindicale ale angajaţilor din sistemul bugetar se vor uni şi vor protesta împotriva adoptării de către Guvern a legii salarizării unitare.

Profesorii, poliţiştii, cadrele medicale şi personalul din administraţie vor fi în grevă generală, timp de o zi, pe data de 5 octombrie 2009, a anunţat  Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Acesta a declarat că în data de 15 septembrie profesorii vor picheta sediul Parlamentului, în semn de protest faţă de legea salarizării unice. Mai mult, profesorii ar putea să nu participe la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în data de 22 noiembrie.

 Diferenţieri majore

Potrivit proiectului de lege unică a salarizării, asistentul universitar cu doi ani vechime va câştiga din 2010 în jur de 1.600 de lei, cu doar 200 de lei în plus faţă de electricianul sau croitorul care lucrează la teatru. Şoferii şi dactilografele demnitarilor, cu studii medii, vor câştiga 1.057 de lei pe lună, mai mult decât un dentist sau un preot la început de carieră.

Acelaşi salariu va fi acordat şi supraveghetorului sau controlorului de bilete dintr-o instituţie culturală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite