Bugetarii vor folosi numai becuri ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul mediului, Attila Korodi, a declarat, săptămâna trecută, la Sfântu Gheorghe, că Planul naţional de acţiune pentru achiziţii verzi, care va fi lansat la începutul acestei veri, va

Ministrul mediului, Attila Korodi, a declarat, săptămâna trecută, la Sfântu Gheorghe, că Planul naţional de acţiune pentru achiziţii verzi, care va fi lansat la începutul acestei veri, va include, printre măsurile sale, şi obligaţia ca autorităţile publice să cumpere şi să folosească numai becuri ecologice, informează Mediafax. "Eu cred că, dacă va exista o răspândire a produselor verzi ca pondere din vânzările totale, dacă va exista o cerere care va genera preţuri mai mici, atunci şi sectorul privat va fi mult mai deschis să achiziţioneze produse ecologice", a spus Korodi.

Acest proiect de introducere a becurilor ecologice se încadrează într-o propunere legislativă a Parlamentului European, potrivit căreia, din anul 2009, nu se vor mai produce becuri incandescente pentru a se reduce poluarea mediului înconjurător. Becurile ecologice consumă mai puţin, rezistă mai mult, dar dau o lumină mai slabă decât cele clasice, cu filament, folosite până acum, şi sunt mai scumpe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite