Bugetarii vor avea concediu forţat doar 8 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetarii vor avea concediu forţat doar 8 zile
Bugetarii vor avea concediu forţat doar 8 zile

Ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, a anunţat astăzi că bugetarii vor avea până al sfârşitul anului concediu forţat doar opt zile, în loc de 10 cât se anunţase anterior. Măsura a fost luată pentru a se economisii bani la buget.

Bugetari urmează să îşi ia câte patru zile în noiembrie şi decembrie. În urma aplicării parţiale a concediului fără plată, statul va economisii 80% din suma propusă iniţial, de 1,6 mld lei.

n mod normal, pentru ca legea să fi produs efectele fiscale în acest an, ar fi trebuit să fie luate zilele de concediu în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie, dar acum nu mai pot fi luate aceste măsuri decât în noiembrie şi decembrie. Pe noiembrie, patru zile pot fi luate, sigur şi în decembrie", a declarat Pogea, citat de NewsIn.

El a precizat că guvernul lasă la latitudinea ordonatorilor principali de credite să aleagă forma în care poate fi aplicată legea, explicând că există posibilitatea aplicării unui program de lucru redus, a trimiterii angajaţilor în zece zile de concediu sau a aplicării unei combinaţii între programul redus şi zile de concediu.

"Măsura trebuie aplicată în spiritul legii şi mai mult de patru zile pe lună (de concediu fără plată n.r.) nu putem să dăm, dar dacă sindicatele se pun de acord cu instituţiile să ia zece zile de concediu fără plată, sigur că ar fi bine", a afirmat Pogea.

Ministrul a precizat că până la finalul anului nu mai pot fi făcute reduceri de cheltuieli de 1,6 miliarde lei prin aplicarea acestei măsuri şi va fi vorba de mai puţin "cam cu 20%".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite