Buget dublu faţă de 2006, la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii Bucureştiului au de cheltuit anul acesta peste cinci miliarde de lei Primarul Videanu are destui bani de cheltuială în acest an. Proiectul de buget local, supus dezbaterii publice,

Edilii Bucureştiului au de cheltuit anul acesta peste cinci miliarde de lei

Primarul Videanu are destui bani de cheltuială în acest an. Proiectul de buget local, supus dezbaterii publice, este, în 2007, de 5.369.828.000 de lei. Bugetul local este atât de mare pentru că mai mult de jumătate din banii municipalităţii provin din împrumuturi externe, peste trei miliarde de lei. Campionii cheltuielilor în 2007 vor fi constructorii şi drumarii, pentru că aproape jumătate din buget va fi destinat investiţiilor, aproape 2,5 miliarde de lei.

Bugetul din 2007 închide Capitala

Sumele fabuloase destinate investiţiilor vor transforma Bucureştiul într-un mare şantier. "Cu banii de care dispunem putem spune că oraşul intră în renovare. Multe dintre proiectele pe hârtie vor lua forma concretului, pentru că avem la dispoziţie un miliard de dolari", a precizat directorul Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte.

Vor continua lucrările la pasajele Basarab şi Mărăşeşti, dar şi din Piaţa Eroii Revoluţiei, Bulevardul 1 Decembrie, Şoseaua Colentina şi Calea Moşilor. Vor fi deschise în cursul anului nu mai puţin de 160 de noi şantiere.

Cele mai mari vor fi la capetele autostrăzilor Bucureşti - Piteşti şi Bucureşti - Constanţa, supralărgirea Piaţa Victoriei-Buzeşti-Berzei, modernizarea Pasajelor Muncii şi Obor (liniile de tramvai vor trece prin mijlocul pasajelor - n.r. ).

Din primăvară, circulaţia rutieră va fi îngreunată şi pe Dimitrie Cantemir, Ştirbei Vodă, G-ral Berthelot, Luterană şi Ion Câmpineanu, dar şi pe străzile din jurul Primăriei Capitalei şi Grădinii Cişmigiu.

Consilierii municipali vor amendarea bugetului

Unii consilieri care reprezintă partidele din opoziţie nu sunt de acord cu anumite capitole din buget. "Văd că circul de stat primeşte 26 milioane de lei, iar fondul de locuinţe, 30 de milioane. Nu avem case pentru evacuaţi şi mai facem un nou circ?", întreabă consilierul general Gabriel Adâr, liderul grupului conservator. Un alt punct dezbătut va fi şi creşterea gradului de îndatorare a bucureştenilor. De la 93 milioane de lei anul trecut la peste 172 de milioane anul acesta. Un lucru bun este însă scăderea subvenţiilor, cu peste 200 milioane de lei faţă de 2006. Edilii Capitalei pot cheltui însă banii numai cu acordul consilierilor municipali, care vor dezbate bugetul în şedinţa de consiliu din 20 februarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite