"Budapesta va fi mistuităde flăcări!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitănia poliţiei din circumscripţia XIV a oraşului Budapesta a preluat joi un CD, prin care o organizaţie autointitulată "Luptătorii pentru democraţie" ameninţă capitala ungară cu un val

Căpitănia poliţiei din circumscripţia XIV a oraşului Budapesta a preluat joi un CD, prin care o organizaţie autointitulată "Luptătorii pentru democraţie" ameninţă capitala ungară cu un val de violenţă nevăzută până acum. Compact-discul a fost găsit, printre corespondenţele de joi dimineaţa, de către Egon Ronai, directorul executiv al postului Radio Budapesta.
Ronai a ascultat mesajul aflat pe CD, rostit de o voce bărbătească distorsionată, prin care se cerea ca, până la data 20 septembrie, actualul guvern ungar să-şi dea demisia. În caz contrar, ameninţa în continuare vocea, "suntem gata ca, după modelul parizian, să incendiem străzile Budapestei. Vom apăra cu orice mijloace ţara de tirani. Suntem pregătiţi să pornim un val de violenţă nemaivăzut până acum împotriva puterii actuale." Presa ungară se întreabă dacă nu cumva există vreo legătură între acest mesaj şi recenta confiscare de materiale explozibile din localitatea Enese, în urma căreia au fost arestaţi şi doi suspecţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite