Bucurie la popota
0Ora 6 dimineata. "Desteptarea!!!!!!", urla sergentul de serviciu. Soldatii sar imediat din paturile de cazarma si trec la inviorare. Urmeaza cinci minute un dus rapid, cinci pentru barbierit si alte
Ora 6 dimineata. "Desteptarea!!!!!!", urla sergentul de serviciu. Soldatii sar imediat din paturile de cazarma si trec la inviorare. Urmeaza cinci minute un dus rapid, cinci pentru barbierit si alte cinci pentru aranjatul patului si lustruit bocancii. Mai ramane o jumatate de ora pentru sectoare: curatenia dormitoarelor, a dusurilor si a toaletelor. Apoi, echipati si in coloana cate unul, merg la masa de dimineata: o cana de ceai si paine cu unt, cascaval si salam. Asa a inceput Ziua Nationala pentru jandarmii covasneni de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean ,Gheorghe Doja". Nu au terminat soldatii bine masa, iar comandantii de pluton au ordonat adunarea in careu, unde comandantul unitatii, col. Constantin Sandu, a dat citire mesajului inspectorului general, g-ral de brigada dr. Costica Simion, cu ocazia Zilei Nationale. Tot cu aceasta ocazie, cei mai buni jandarmi au fost recompensati prin inaintarea in grad. Fiind o zi festiva, soldatii au fost invitati la clubul unitatii, unde au vizionat filmul istoric ,Mihai Viteazul". La finalul filmului, au plecat la dormitoare sa se echipeze in tinuta festiva si au plecat in Piata Mihai Viteazul, unde au avut loc festivitatile. Obositi, s-au intors la cazarma, unde bucatarii le-au pregatit o masa festiva. Daca pe vremuri la mare cinste era fasolea cu ciolan afumat facuta la cazan, acum au avut parte de alte bunatati: aperitiv, ciorba de porc, friptura la gratar cu piure de cartofi si un mar. Nu au lipsit apa minerala de pe mese si cate o bere.