Bucureştiul aplică măsurile de securitate hotărâte la nivel mondial pentru summitul NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Securitatea demnitarilor participanţi la summit-ul NATO de la Bucureşti, a aeroporturilor româneşti, a traseului unic, ori a locaţiilor unde se desfăşoară lucrările sau întâlnirile

Securitatea demnitarilor participanţi la summit-ul NATO de la Bucureşti, a aeroporturilor româneşti, a traseului unic, ori a locaţiilor unde se desfăşoară lucrările sau întâlnirile bilaterale şi dineurile, este aceeaşi pentru oricare dintre statele în care se desfăşoară evenimente de anvergura celui din aprilie 2008.

De altfel, potrivit SPP, pe plan mondial, asigurarea securităţii summiturilor UE şi NATO trebuie să respecte manualele şi măsurile de protecţie impuse de Alianţa Nord-Atlantică şi de Uniunea Europeană. În acest context, numărul structurilor angrenate în asigurarea protecţiei demnitarilor, dotarea forţelor de ordine şi de intervneţie în situaţii speciale, pregătirea acestora şi transmiterea informaţiilor între serviciile secrete, în cazul summit-ului din România, ar fi fost impuse şi în cazul în care acesta s-ar fi desfăşurat în oricare ţară membră NATO din lume.

De altfel aceste măsuri au fost luate şi în cazul desfăşurării la Bruxelles a Comisiei Europene de Primăvară, de ieri şi azi, la care participă, alături de alţi aproximativ 50 de înalţi demnitari, şefi de state şi de guverne, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. (Valeria Cupă)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite