Bucureştiul a rămas fără curent la ora de vârf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi de după vacanţă, în Capitală a fost haos

Zeci de semafoare stinse, tramvaie şi troleibuze blocate în mijlocul intersecţiei şi metrouri oprite în staţii. O pană de curent a paralizat ieri, la oră de vârf, mai multe cartiere din Capitală.
Prima zi lucrătoare a bucureştenilor a început cu o pană de curent. Ieri, în jurul orei 14:15, mai multe zone din Capitală au rămas fără energie electrică. Potrivit Brigăzii de Poliţie Rutieră, a fost afectată circulaţia în zona Piaţa Romană, Piaţa Dorobanţi, Calea Victoriei, în zona Gării de Nord, dar şi în zona Bucur Obor, Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Ferdinand. Agenţii de circulaţie au avut cel mai mult de lucru în intersecţiile unde tramvaiele au rămas blocate pe linii.
Pana de curent a paralizat circulaţia metrourilor mai mult de o jumătate de ceas. Dacă aici situaţia s-a rezolvat relativ rapid, mijloacele de transport în comun de la suprafaţă, care au rămas în mijlocul intersecţiilor, au dat peste cap circulaţia rutieră.
"Au fost afectate liniile tramvaielor 34 şi 46, care au aşteptat mai bine de o jumătate de oră pe traseu", a declarat, directorul RATB, Aron Gheorghe.
Cauzele, încă nesigure
Potrivit unui comunicat remis de Electrica SA, întreruperea a fost cauzată de o defecţiune la o staţie de 110kv. Director adjunct în cadrul Dispeceratului Energetic Naţional, Marian Cernat a declarat că pana de curent a plecat de la un scurtcircuit la staţia de transformare Obor, aparţinând Electrica. Scurtcircuitul a dus la declanşarea automată a sistemului de protecţie de la transformatorul din Fundeni şi la oprirea acestuia. Directorul general al Transelectrica, Stelian Gal, a confirmat informaţiile.

Efectele peneide curent
* Metroul nu a mai circulat între staţiile Ştefan cel Mare şi Dristor 2 în intervalul orar 14.30-15.18. Potrivit directorului general al Metrorex, Liviu Şoavă, traficul subteran a fost oprit între staţia Ştefan cel Mare şi Dristor 2. La Ştefan cel Mare, călătorii au fost nevoiţi să ia metroul în sens invers. "Metroul care mergea spre Dristor 2 i-a lăsat pe călători în staţie şi a circulat în sens invers", a explicat Gabriela Ungureanu, casieră la staţia de metrou Ştefan cel Mare.
* Tramvaiele 34 şi 46 au stat jumătate de oră pe traseu, o garnitură a tramvaiului 21 a rămas blocată în zona Obor şi un troleibuz 85 a rămas în pană în zona intersecţiei bdului Ferdinand cu bdul Mihai Bravu.
* Operaţii amânate la Spitalul Colentina. Managerul Spitalului Colentina, Petre Coşăreanu, spune că sângele pentru transfuzii s-a coagulat şi nu mai poate fi utilizat, iar unul dintre pacienţi nu a mai putut fi operat, deşi era anesteziat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite