Bucureștiul sub asediul ploilor: Centrul Capitalei, sub ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trafic blocat, subsoluri inundate și străzi sub ape! Așa arată Bucureștiul la această oră, după ce o ploaie puternică s-a abătut asupra Capitalei. ANM a emis o avertizare de vreme severă valabilă doar pentru București, până la ora 21.00.

UPDATE 22.15 Circulaţia vehiculelor Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) a fost reluată pe toate liniile afectate de inundaţiile de vineri seară, cu excepţia troleibuzelor 66 care sunt în continuare blocate în zona intersecţiei Colentina - D-na Ghica, au declarat reprezentanţii RATB.

UPDATE 21.50 Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti intervin, vineri seară, în 18 zone unde sunt case şi subsoluri inundate ca urmare a ploii, cele mai multe imobile afectate fiind în sectorul 2, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ISU.

În zonele afectate acţionează, pentru evacuarea apei, 18 autospeciale.

Tot pentru înlăturarea apei, ISU Bucureşti intervine pe mai multe artere, printre care Bulevardul Aviatorilor şi străzile Mihai Vodă, Mendeleev şi Ion Movilă.

UPDATE 21.40 În acest moment, între stațiile Romană și Victoriei se circulă pe un singur sens din cauza apelor care au pătruns în pasajele subterane.

UPDATE 21.10 Epsică Chiru, purtătorul de cuvânt Apa Nova, susține că ploaia a luat compania pe nepregătite, afirmând că nu știa de nicio avertizare meteorologică. ”N-am primit nicio avertizare decât după ce a început potopul”, a spus Chiru la România TV.

Chiru a mai spus că, odată ce a început ploaia, echipajele Apa Nova au fost dublate. ”Într-o jumătate de oră am dublat echipajele”, a adăugat acesta.

UPDATE 20.40 Potrivit Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), intersecţiile Colentina - Doamna Ghica, Moşilor - str. Paleologu şi str. Reînvierii - str. Turmelor, toate din sectorul 2, sunt blocate din cauza apei acumulate pe carosabil, astfel că troleibuzele 66 şi tramvaiele liniilor 5, 16, 21 şi 36 nu mai circulă în zonele respective. Echipele de intervenţie ale RATB sunt la faţa locului, pentru a remedia problemele, anunță Mediafax.

Probleme mari în trafic se înregistrează şi pe Splaiul Independenţei, în zona Parcului Izvor, unde apa atinge până la 30 de centimetri, iar maşinile înaintează foarte greu, pe o singură bandă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, din cauza ploii, au fost inundate mai multe subsoluri, dar şi sediul Prefecturii Ilfov, situat pe strada Smârdan, şi sala de sport a Colegiului Naţional "Sf. Sava".

"Intervenim unde sunt problemele cele mai mari, alături de cei de la Apa Nova", au mai spus cei de la ISU.

Reprezentanţii Apa Nova au precizat că, înainte de începerea ploii, aveau deja în teren 20 de echipe, iar numărul acestora a fost suplimentat, pentru a se putea interveni în zonele cele mai afectate.

----

Potrivit martorilor aflați în Pasajul de la Universitate, apa vine mai mult dinspre ieșirea din pasaj de la Teatrul Național. În acest moment, angajații cafenelelor din pasaj încearcă să scoată apa din local cu ajutorul măturilor. Totuși, unii martori susțin că apa a invadat întreg pasajul. "Și din punctul de prim ajutor scot apă", spune un martor aflat la fața locului.

ANM a emis o avertizare de vreme severă pentru București valabilă până la ora 21.00, în această seară. Avertizarea vizează în special jumătatea estică a municipiului Bucureşti. Se vor semnala ploi puternice, iar cantităţile de apă pot depăşi izolat 10 l/mp.

De asemenea, azi dimineață, ANM a emis o avertizare de cod galben valabilă până mâine dimineaţă la ora 09.00 pentru 11 judeţe din sud-estul şi sud-vestul ţării, unde vor fi ploi torenţiale, vânt şi grindină. Izolat, cantitățile de apă vor depăși chiar și 50 l/mp.

image

Vezi aici imagini din centrul Capitalei!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite