Bucureştiul va fi un oraş blocat de summitul NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10 zile, bucureştenii îşi vor "antrena" nervii pentru marele eveniment din 2-4 aprilie. Pe 29 martie urmează repetiţia generală pentru summitul NATO. Deşi, în urmă cu o lună,

Peste 10 zile, bucureştenii îşi vor "antrena" nervii pentru marele eveniment din 2-4 aprilie. Pe 29 martie urmează repetiţia generală pentru summitul NATO.

Deşi, în urmă cu o lună, organizatorii susţineau că nu vor fi probleme de fluenţă, acum se văd nevoiţi să recunoască faptul că restricţiile impuse vor afecta atât traficul rutier, cât şi cel pietonal, în toată Capitala. Pe traseele restricţionate şi în perimetrul obiectivelor va fi interzisă şi oprirea autovehiculelor, atât pe carosabil, cât şi pe trotuar. Chiar şi pe străzile care acced la traseul stabilit, maşinile nu vor putea opri pe o distanţă de 10-15 metri faţă de acest culoar.

"Atât pietonii, cât şi şoferii aflaţi în trafic trebuie să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră ce însoţesc coloanele oficiale şi ale celor de pe traseu, acestea având prioritate faţă de semnalizarea rutieră şi semafoare", ne-a declarat comisarul Constantin Stroescu, de la Brigada de Poliţie Rutieră. În această perioadă vor fi scoşi în trafic mai ales poliţiştii motociclişti care se pot deplasa mai rapid în condiţii de trafic intens.

Drumul interzis

Poliţia Rutieră a stabilit traseul pe care se vor deplasa coloanele oficiale în perioada 2-4 aprilie.

Pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, de la aeroport până la Piaţa Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 şi 3 de circulaţie, pe ambele sensuri. Circulaţia autovehiculelor va fi permisă, în exteriorul culoarului, pe prima bandă de circulaţie, în ambele sensuri.

Restricţiile continuă cu segmentul central al şoselei Kiseleff, între Piaţa Presei şi Arcul de Triumf.

Circulaţia va fi închisă în totalitate pe porţiunea cuprinsă între Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei şi în continuare pe Calea Victoriei până la Podul Naţiunile Unite, continuând cu Bulevardul Naţiunile Unite.

Restricţie totală va fi şi în perimetrul Palatului Parlamentului, respectiv strada Izvor, Calea 13 Septembrie, între şoseaua Panduri şi Bulevardul Libertăţii, Bulevardul Unirii, între Bulevardul I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei şi Bulevardul Libertăţii.

În una din zile, în intervalul 1-4 aprilie, se va interzice circulaţia rutieră şi pe Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Eroii Sanitari şi în perimetrul Palatului Cotroceni. Traversarea acestui tronson se va putea realiza la Piaţa Operei şi la intersecţia dintre Bulevardul Eroilor şi Bulevardul Eroilor Sanitari.

Traseul unic va putea fi traversat în următoarele intersecţii:

Şoseaua Bucureşti-Ploieşti cu Bulevardul Aerogării
Şoseaua Kiseleff cu strada Arhitect Ion Mincu
Arcul de Triumf
Calea Victoriei cu Bulevardul Dacia
Calea Victoriei cu Bulevardul Regina Elisabeta
Calea Victoriei cu Podul Naţiunile Unite

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite