Bucureştiul mai are nevoie de 10.000 de locuri pentru găzduirea de evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

unui centru de conferinţe de capacitate mare, concluzia Organizaţiei Mondiale a Turismului Deşi gazdă a unor evenimente importante, Capitala României are nevoie de un centru de congrese care

unui centru de conferinţe de capacitate mare, concluzia Organizaţiei Mondiale a Turismului

Deşi gazdă a unor evenimente importante, Capitala României are nevoie de un centru de congrese care să poată primi peste 10.000 de participanţi, pentru a fi o destinaţie de top în turismul de business, potrivit unui studiu al Peacock Hotels despre piaţa hotelieră din România.

Până la sfârşitul deceniului, Bucureştiul va avea circa 9.000 de camere de hotel disponibile, marile lanţuri hoteliere precum Accor, Wyndham, Hilton, Marriott, Intercontinental fiind deja prezente, în timp ce Hyatt, Sheraton şi Kempinsky vor intra pe piaţă în următorii trei ani.

Potrivit studiului, cu un palat de congrese care să poată găzdui peste 10.000 de participanţi, cu o sală de plen de minim 7.000 de locuri şi săli adecvate de secţiuni, Bucureştiul poate deveni placa turnantă a evenimentelor internaţionale la nivel european. Nevoia unui astfel de centru este totodată una dintre primele şi cele mai ferme concluzii ale experţilor Organizaţiei Mondiale a Turismului, care au elaborat Master Planul dezvoltării turismului în România.

În ultima perioadă, Bucureştiul a devenit o destinaţie tot mai atractivă pentru organizatorii de evenimente. Prima competiţie FIA GT organizată pe un circuit stradal în ultimii zece ani a atras în Bucureşti aproape 70.000 spectatori, din care peste 13.000 din afara Capitalei, şi din care peste 2.000 fiind străini.

Pe durata acestei manifestări, toate hotelurile din Capitală au avut un grad de ocupare de aproape sută la sută. Cu un buget mediu pe sejur de minim 800 euro/vizitator străin şi un buget de minim 200 euro/ vizitator local, suma pe care vizitatorii au adus-o Bucureştiului a fost de peste două milioane de euro.

România ocupă locul al doilea la numărul de turişti străini între ţările din Balcani România ocupă locul al doilea între ţările din Balcani în privinţa numărului de turişti străini care au vizitat ţara în primul semestru din 2007, în creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă din 2006, pe primul loc fiind Turcia, cu o creştere de 17%, potrivit dnevnik.

Bulgaria este pe ultimul loc în privinţa numărului de turişti străini care au intrat în ţară, înregistrând 2,67 milioane în primul semestru al anului, cu 1,5% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut. Turismul grecesc a avut un recul în prima parte a acestui an, având o creştere de doar 6%, dar se aşteaptă ca până la sfârşitul anului procentul să ajungă la 10%, fiind aşteptaţi 16,5 milioane de turişti.

În Turcia, în perioda ianuarie-iunie 2007 au sosit 9,2 milioane de vizitatori, în creştere cu 17% faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul turismului din Turcia. De asemenea, Croaţia a înregistrat o urcare de 13% în acest an, fiind vizitată de 3,5 milioane de turişti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite