Bucureştiul subteran: poveşti de dragoste şi heroină - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştiul subteran: poveşti de dragoste şi heroină - Revista presei interne
Bucureştiul subteran: poveşti de dragoste şi heroină - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre poveşti de dragoste şi heroină din Bucureşti, concluziile Curţii de Conturi în cazul Monicăi Iacob Ridzi sau satul natal al Hertei Muller. Printre alte subiecte, o fetiţă din Hunedoara trebuie să opereze în 9 zilei, iar mii de părinţi şi-au înregistrat copii în două judeţe pentru a le încasa alocaţiile.


Bucureştiul subteran: poveşti de dragoste şi heroină.

Doi tineri îndrăgostiţi au rezistat împreună după ce s-au târât mai bine de zece ani prin lumea drogurilor şi a prostituţiei bucureştene. Ultimele zile au adus veşti proaste pentru cei ca Mihai şi Corina, un cuplu de toxicomani din Bucureşti, care acum urmează tratamentul cu metadonă. Cel mai mare centru care tratează toxicomanii se va închide şi aproape 400 de dependenţi vor rămâne fără metadonă, scrie Evenimentul Zilei.

Curtea de Conturi îi dă Monicăi Ridzi lovitura de graţie. Concluziile Curţii de Conturi confirmă Raportul comisiei de anchetă: Monica Iacob-Ridzi a cheltuit nejustificat banul public.  Curtea de Conturi a finalizat controlul solicitat de Camera Deputaţilor în cazul „Ridzi”. Rezultatele acestui control, prin care inspectorii au reuşit să stabilească cum au fost cheltuiţi banii publici, nu sunt favorabile fostului ministru al Tineretului şi Sportului, potrivit Cotidianul.

Umbra Hertei Müller la cimitirul din Niţchidorf.
Din ziua când s-a anunţat la televizor că scriitoarea germană Herta Müller a luat Premiul Nobel pentru literatură şi s-a amintit că s-a născut şi a copilărit în România, mulţi oameni din satul ei natal se întreabă ce înseamnă Premiul Nobel şi cine e acestă Herta Müller. Şi dacă e voba de o consăteancă de-a lor şi de un milion de euro, ei cu ce se aleg din asta? Herta Müller este o necunoscută în Niţchidorf, satul pe care ea l-a făcut cunoscut într-o singură zi în toată lumea, notează Jurnalul Naţional.

Ultimele 9 zile care o mai pot salva pe Anamaria.
O familie din Hunedoara urăşte de moarte ticăitul ceasului. Chiar în clipele astea, cancerul osos al fetiţei lor de 9 ani, Anamaria Boca, galopează spre metastază. Nouă zile, atât i-au mai rămas până atunci. Ultima şansă: operaţia la Viena, musai peste nouă zile. Nici o zi în plus. Doctorii români au trimis-o acolo, aici n-au ce-i mai face. Clinica vieneză cere 30.000 de euro; părinţii fetei câştigă împreună nici 2.000 de lei: ea lucrează la croitorie, el - în fabrică, anunţă Gândul.

Copii „clonaţi” pentru alocaţii duble de la stat.
Mii de părinţi şi-au înregistrat copiii în câte două judeţe pentru a le încasa alocaţiile de mai multe ori într-o singură lună. Mii de români au primit ilegal de la stat ajutoare sociale, potrivit unui ‚‚bilanţ’’ realizat de curând de autorităţi. Evazioniştii au putut fi identificaţi după ce, în martie, oficialii Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale (ANPS) au început să folosească un soft cu ajutorul căruia a fost creată o bază de date cu toţi beneficiarii de astfel de servicii, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite