Bucureştii de altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eveniment care le readuce locuitorilor Capitalei farmecul epocii sfârşitului de secol XIX şi început de secol XX. Fundaţia Radio România a Societăţii de Radiodifuziune şi "Bianca

Eveniment care le readuce locuitorilor Capitalei farmecul epocii sfârşitului de secol XIX şi început de secol XX.

Fundaţia Radio România a Societăţii de Radiodifuziune şi "Bianca Consulting" organizează, în perioada 10-11 noiembrie 2007, între orele 13:00 şi 21:00, evenimentul "BUCUREŞTII DE ALTĂDATĂ" în Centrul Istoric al Capitalei şi la "Carul cu bere". Este un eveniment organizat
cu sprijinul Primăriei Sector 3.

Festivalul, care este imaginat în jurul tradiţiei "Carului cu bere", este un eveniment cultural în sine prin calitatea secvenţelor de spectacol. Farmecul retro al evenimentelor muzicale live outdoor şi promovarea evenimentului cu muzică de fanfară vor atrage bucureştenii, pregătind evenimentele indoor.

Organizarea unui eveniment care să promoveze "Carul cu bere" ca emblemă a tradiţiei în Centrul Istoric al Bucureştiului este o ocazie de-a sprijini refacerea spiritului de început de secol XX al acestuia, focalizând pentru două zile interesul bucureştenilor, al turiştilor, al ambasadelor şi al agenţiilor de turism asupra unui monument istoric important, asupra zonei şi spiritului pe care le reprezintă, prin spectacole outdoor şi in store de mare impact.

Tema "Bucureştii de altădată" reprezintă nu numai un eveniment în sine, cât şi un demers necesar de promovare a Capitalei, un brand al oraşului Bucureşti necesar atât ca spirit, cât şi din punct de vedere comercial.

În incinta "Carului cu bere" vor avea loc spectacole teatrale, de tip cabaret şi de circ, spectacole de pantomimă şi şansonete, având ca temă elemente de farmec ale "Bucureştilor de altădată", după cum sugerează şi titlul acestui festival, care va avea loc în inima Capitalei.Promovarea festivalului va susţine o atitudine faţă de oraş, faţă de tradiţia lui, în contextul mai amplu de refacere a zonelor istorice şi definire a brandului Capitalei.

Evenimente în stradă

Promovarea evenimentului va începe cu defilarea fanfarei pe Calea Victoriei, Smârdan, Lipscani. Vor fi interpretate piese muzicale de epocă, care vor putea fi auzite în zona veche a oraşului din apropierea "Carului cu bere".

Evenimente la "Carul cu bere"

Spaţiul generos al localului istoric va găzdui muzică instrumentală (cvintet şi cvartet), momente de pantomimă cu personaje de epocă, acompaniate cu muzică live, momente de dans, spectacol gen cabaret (French cancan, tango, charleston) cu trupa Soleil, şansonete de epocă, muzică vocală cu acompaniament interpretate de: Daniela Vlădescu, Marian Lepădatu, Cristina Gheorghiu, Anton Zidaru.

Spectacolul va avea loc pe o scenă amplasată într-o zonă de maximă vizibilitate. Secvenţele de spectacol vor fi prezentate alternativ, de la ora 13 la ora 21, în prima zi, şi de la ora 13 la ora 20, în ziua a doua de festival.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite