Bucureşti:1 Mai, sărbătorit cu mici pe tastatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La terase micii s-au vândut cu miile, în schimb firmele care livrează la domiciliu au avut jumătate din comenzile unei zile obişnuite.Mititeii au fost prezenţi ieri pe grătarele din iarbă, dar şi pe birourile celor care au sărbătorit prin muncă. Cârciumarii au vândut de şapte ori mai mult decât în zilele fără fast.

Cei care au sărbătorit ieri Ziua Muncii la birou au ţinut totuşi să se desfete cu mirosul micilor, chiar dacă aceştia au fost livraţi în pungi de plastic şi serviţi lângă tastatură.

Andreea şi colegii săi din cadrul unei multinaţionale au avut parte de un 1 Mai muncitoresc, departe de îmbrânceala iscată de bonurile gratuite ale primarului Marian Vanghelie, dar şi de grătarele la iarbă verde. Au ales totuşi să-şi „garnisească” tastaturile cu miros de mici. „Am comandat peste 70 de mici de la Cocoşatu’, am zis că măcar aşa să petrecem şi noi. În plus, nici nu prea aveam altceva ce să mâncăm pentru că magazinele a fost închise. Micii au fost buni, dar parcă ar fi mers şi o bere lângă ei”, spune Andreea.


Peste 7.000 de mici vânduţi

Ideea comenzii nu s-a dovedit a fi rea deloc, pentru că cei care au ales să mănânce mititeii direct de pe grătarul cârciumii cu cei mai faimoşi mici din Bucureşti, Cocoşatu’, au stat minute bune la coadă.

Vânzările-record sunt confirmate şi de patronul Ion Oiţă. „Am vândut cam 7.500 de mici. Într-o zi obişnuită vindem cel mult o mie. Cei mai mulţi clienţi şi-au luat micii la pachet şi s-au dus la iarbă verde sau acasă”, spune Oiţă, neuitând însă să se plângă de pagubele pe care i le face criza financiară şi de ploaia de ieri care i-a mai alungat din clienţi. „Dacă e vreme bună, astăzi vom vinde cel puţin cât ieri”, speră patronul.Cocoşatu’ este cazul fericit, pentru că multe dintre restaurantele care fac livrări de mâncare la domiciliu au avut cam jumătate din comenzile unei zile obişnuite.

„Lumea e plecată la munte, la mare sau la iarbă verde, pentru că cei mai mulţi nu muncesc, şi atunci livrările noastre au fost în proporţie de 60% faţă de o zi lucrătoare”, spune reprezentantul firmei Quicky, care face livrări la domiciliu. Printre cele mai comandate mâncăruri au fost pizza, salata şi grătarul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite