Bucureşti: „Nu mai spălaţi străzile ziua!“ (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asta au cerut peste 800 de motociclişti care au participat astăzi, de la ora 11.00, în Piaţa Constituţiei, la un miting pentru a marca reînceperea campaniei „Motocicliştii există în trafic“.

Mitingul, organizat de Asociaţia Motocicliştilor din România (AMR), a avut drept scop conştientizarea automobiliştilor cu privire la existenţa bikerilor în trafic. Determinaţi de creşterea numărului de motociclete şi de înmulţirea îngrijorătoare a accidentelor în care sunt implicate autovehicule cu două roţi, bikerii şi-au arătat, timp de aproape două ore, nemulţumirile faţă de problemele pe care le întâlnesc în trafic.

„Spălaţi caldarâmul noaptea!“

Printre nemulţumirile motocicliştilor se numără şi faptul că autorităţile locale spală străzile în timpul zilei. Bikerii susţin că prin udarea asfaltului se creează o peliculă alunecoasă peste acesta, care-i face să piardă controlul asupra bolizilor. „Această peliculă este o capcană pentru noi. Pasionaţii de vehicule pe două roţi au semnat la miting o petiţie prin care propun municipalităţii să spele străzile doar pe timpul nopţii, aşa cum e normal, de altfel“, a declarat Cosmin Frăsineanu, preşedinte - fondator al AMR.

Totodată, bikerii au semnat o petiţie prin care solicită Executivului introducerea Răspunderii Civile Auto (RCA) valabilă pentru o singură lună. Motocicliştii spun că acest tip de RCA este binevenit pentru cei care circulă ocazional. „Circul cu motocicleta în jur de nouă luni pe an. Iarna nu ies cu ea deloc, aşa că am două variante: fie plătesc RCA pentru o jumătate de an şi celelalte trei luni merg ilegal, fie plătesc un an de pomană, în condiţiile în care n-am cum să circul tot anul. Ar fi normal să putem să plătim exact pentru atâtea luni cât folosim motoarele“, ne-a explicat Edy, unul dintre bikerii participanţi la miting. 

Plimbări gratuite pe “motor”

Motocicliştii au organizat cu această ocazie plimbări cu motorul pentru doritori, fie ei şoferi sau pietoni, pentru a putea fi observate diferenţele mersului în trafic pe două roţi. „Este altă senzaţie, faţă de maşină! Practic m-am simţit mai mic, dar mai liber. E super! Le dau dreptate motocicliştilor care sunt nemulţumiţi pentru că şoferii nu le dau atenţie în trafic“, a declarat Gabriel Cojocaru, unul dintre pietonii bucureşteni care s-au plimbat, azi-dimineaţă, cu motorul şi care au semnat petiţiile bikerilor.

Au filmat imnul motocicliştilor

Bikerii aflaţi în Piaţa Constituţiei au putut, totodată, să îşi demonstreze talentul la concursuri de îndemânare şi să se pună la punct cu noţiunile de legislaţie rutieră. Spre finalul manifestaţiei, motocicliştii au înregistrat refrenul viitorului lor imn. Toţi cei prezenţi au cântat mai multe versuri, timp în care au fost filmaţi, imaginile urmând să fie folosite în videoclipul imnului motocicliştilor din România.

Deşi traficul nu a fost perturbat de acţiunea motocicliştilor, şoferii care au circulat prin zona Pieţei Constituţiei au fost sfătuiţi de agenţii Poliţiei Rutiere să circule cu atenţie. Manifestaţii similare au avut loc în principalele oraşe ale ţării, unde au fost împărţite pliante cu mesajul campaniei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite