Bucureşti: Cel mai bun slamdunker european este rusul Alexander Shalygin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Cel mai bun slamdunker european este rusul Alexander Shalygin
Bucureşti: Cel mai bun slamdunker european este rusul Alexander Shalygin

El a câştigat primul Campionat European de Slamdunk, care s-a desfăşurat în această seara la Bucureşti. Premiul i-a fost înmânat de Kadour Ziani, care a făcut din nou show, urcându-se pe ringul coşului de baschet.

Alexander Shalygin a reuşit să-l învingă, în finală, pe italianul Lorenzo Pinciroli, sărind peste o maşină şi înscriind fără probleme. Mişcarea l-a făcut să aplaude pe celebrul dunker Kadour Ziani, patronul spiritual al campionatului şi inventatorul mişcării care i-a adus trofeul lui Shal.

“Încerc de ani de zile să-l conving pe Shal să sară, de data asta am reuşit şi el s-a ales cu trofeul. Bravo!”, a spus Kadour.
Campionatul în sine a fost spectaculos.

Meciul final s-a jucat pe terenul "Click!".

S-a ratat cu graţie şi s-a înscris senzaţional, în condiţiile în care principalele cerinţe la slamdunk sunt să sari cât mai sus şi să înscrii!

11 ţări au fost reprezentate în campionat

În Campionat s-au luptat Habib Thiour şi Tourais Loic din Franţa, Domenico Forlico (Italia), Lorenzo Pinciroli (Italia), Emil Olszewski (Polonia), Charly Alfred (Germania), Alexander Shalygin (Rusia), Alexander Bushev (Rusia), Musledin Oynur (România), Tudor Boruz (), Krudinsyzky Patrik (Ungaria), Odulaja Omotayo Adebayo (Anglia), Bonne Meintema (Olanda), Tijan Mili (Slovenia) şi Vili Paoleti (Croaţia).

Câmpineanul a primit premiul de popularitate “Ben Gay”

Un premiu de popularitate “Ben Gay” acordat prin votul publicului a fost câştigat românul Tudor Boruz, născut la Câmpina, care l-a avut ca adversar pe italianul Domenico Forlico.

Nici de data asta Kadour nu s-a abţinut şi a declectat publicul numeros cu jonglerii: a scos ningea din coş cu piciorul, s-a urcat cu fundul pe ring şi a cântat hip-hop în franceză.

Campionatul de Slamdunk a făcut parte din Turneul 4 al Sport Arena Streetball 2009, competiţie ce se desfăşoară în acest weekend în Universitatea Politehnică din  Bucureşti.

Pentru fanii baschetului, amintim că meciurile, care se desfăşoară în continuu zi şi noapte, pot fi urmărite live pe site-ul oficial al competiţiei, www.3la3.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite