Bucureşti: Noi restricţii în zona Basarab - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care au avut ieri drum în zona Bulevardului Titulescu au constatat că nu mai pot circula dinspre Calea Griviţei către Banul Manta. Circulaţia rutieră a fost oprită pentru şase luni.

Traficul rutier pe Şoseaua Nicolae Titulescu a fost oprit complet, începând de ieri, pe tronsonul dintre Calea Griviţei şi Bulevardul A.I. Cuza, pentru continuarea lucrărilor la pasajul suprateran Basarab.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, măsura a fost luată pentru a putea fi montat tablierul pasajului, adică a sistemului de grinzi ce conferă rezistenţă podului şi asigură calea de circulaţie a acestuia.  

Restricţia va fi menţinută timp de şase luni, de la ea fiind exceptaţi doar riveranii, care vor avea acces în zonă pe câte o bandă de circulaţie cu lăţimea de trei metri pe lateralele Şoselei Nicolae Titulescu.

Întreruperea circulaţiei a fost dublată de înfiinţarea de sensuri unice pe două străzi din zona Basarab. Astfel, tot de ieri, şoferii vor circula pe un singur sens pe Strada Petru Rareş, dinspre Calea Griviţei către Bulevardul A.I. Cuza. De asemenea, pe Strada Comana, autovehiculele vor putea circula numai dinspre Şoseaua Nicolae Titulescu către Calea Griviţei.

Străzile din zona Basarab, „înghiţite” de şantier

Noile restricţii din zona Basarab vin la două săptămâni după ce alte două artere importante au fost închise. Şoselele Orhideelor şi Vasile Milea au devenit inutilizabile din data de 3 mai, iar şoferii vor fi nevoiţi să le ocolească pentru încă şase luni.

„În momentul de faţă, s-a ajuns la faza tehnologică de începere a lucrărilor la rampa de acces care porneşte din faţa bisericii situate pe Şoseaua Titulescu către tablierul podului pe hobane. S-au luat masuri de deviere a traficului pe străzile anunţate, iar Poliţia Rutieră şi cea Comunitară asigură fluidizarea traficului în zonă”, a declarat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

Rutele ocolitoare vor fi suprasolicitate

Fluidizarea traficului este însă problematică în condiţiile în care şoferilor care merg dinspre Gara de Nord spre Piaţa Victoriei nu le rămân prea multe variante. Astfel, va creşte traficul pe strada Buzeşti, unde circulaţia este oricum paralizată la orele de vârf. „După amiaza este mai liber, dar să vedeţi diseară ce o să fie aici, de la ora 16.00. Era aglomerat şi înainte, când ne mai strecuram, de bine de rău, pe Titulescu“, s-a plâns Aurel Ene, taximetrist.

Potrivit acestuia, la fel de mult ghinion vor avea şi şoferii care încearcă să scape de ambuteiaje folosind ruta Bulevardul Gheorghe Duca - Bulevardul Alexandru Ioan Cuza - Strada Dr. Felix, care vor fi extrem de aglomerate în apropiere de Piaţa Victoriei.  
 

Pasajul Basarab, lucrare pe nervii bucureştenilor

După ce lucrările la Pasajul Basarab au înaintat, până în luna februarie, cu viteză de melc, din cauza exproprierilor, reprezentanţii conmpaniei constructoare au declarat că acestea sunt finalizate în acest moment în proporţie de 30-35%.

Lucrările la pasaj au început în octombrie 2006, iar investiţia, preconizată iniţial la 472 de milioane de lei, a ajuns la aproximativ 560 de milioane de lei. Ultimul termen de finalizare dat de autorităţi este luna decembrie 2010, chiar dacă pasajul ar fi trebuit inaugurat în februarie 2009.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite