Bucureşti: Un nou record culinar în Capitală cel mai mare borş de peşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua ediţie a evenimentului gastronomic Bucharest Food Festival, care se va desfăşura între 21 şi 24 mai, îşi  propune să realizeze cea mai mare mâncare de fasole cu ciolan afumat şi cel mai mare borş de peşte.

Ediţia a doua a festivalului va avea loc pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în parcarea mall-ului Băneasa Shopping City, în perioada  21-24 mai. Evenimentul va reuni peste 70 de producători autohtoni din asociaţii precum Piaţa Românească, Bio România dar şi producători individuali reprezentativi pentru diferite zone ale ţării în ceea ce priveşte mâncarea tradiţională.

90 de bucătari pentru cea mai mare fasole cu ciolan

De asemenea, la târg vor fi prezenţi importatori direcţi ai produselor specifice din Sicilia, cu uleiuri de măsline, sortimente de ton, vinuri, dar şi din Franţa, la feol ca şi la prima ediîie a festivalului, desfăşurată în octombrie anul trecut.

Zece restaurante îşi vor expune în aer liber peste 90 de sortimente de mâncare, la preţuri mai mici decât cele normale.
Organizatorii şi-au propus ca anul acesta să stabilească şi două noi recorduri în materie de bucate.

Astfel, bucătarii prezenţi la eveniment se vor strădui să gătească pentru vizitatori, sâmbătă, 23 mai, cea mai mare mâncare de fasole cu ciolan afumat, iatr duminică, 24 mai, cel mai mare borş de peşte.

Totdată, ediîia din această primăvară a festivalului culinar va sărbători printr-un work-shop, 550 de ani de gastronomie pe malurile Dâmboviţei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite