Bucureşti: Cei mici, mari pescari pe baltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Cei mici, mari pescari pe baltă
Bucureşti: Cei mici, mari pescari pe baltă

Sute de copii cu vârste de până la 14 ani s-au adunat dis de dimineaţă pe malul lacului IOR din parcul Alexandru cel Bun la cea de-a cincea ediţie a Cupei de pescuit Arrow-LineaEffe. Timp de trei ore, micii pescari au stat cu undiţele în apă în aşteptarea capturilor-gigant, pe care le-au prezentat la finalul competiţiei în faţa juriului.

Pescarii au fost împărţiţi în două grupe, în funcţie de vârstă, printre participanţi aflându-se şi destui prichindei de patru ani, pasionaţi precoce de acest sport. Concursul, cunoscut deja în rândul micii generaţii, a stârnit în acest an şi interesul micuţilor din alte oraşe.

Astfel, câţiva micuţi din Petroşani, înarmaţi cu undiţe şi minciocuri primate de la organizatorii evenimentului s-au aliniat pe baltă alături de pescarii bucureşteni. „Particip pentru a patra oară la acest concurs şi am prins un somn african de 10 centimetri“, ne-a declarat Iulia Boloca, în vârstă de 12 ani, una dintre concurente.

Are balta peşte

Condiţiile de participare la concurs au fost foarte atrăgătoare, lacul fiind plin de peşti. În plus, concurenţii au primit în dar de la organizatorii concursului toate ustensilele de care aveau nevoie pe baltă. „Cei mici care s-au înscris gratuit la concurs. Nu au avut de adus de acasă decât un scăunelul pe care să stea şi, eventual, un suc”, a spus Radu Boloca, reprezentantul firmei Arrow International, organizator.

Acesta a mai spus că, după trei ore de pescuit, pescarii au prins în general capture mici, însă numeroase. „Nu contează ce pescuieşti, contează că te distrezi“, a spus Tibi Dosescu, pescar-concurent, în vârstă de 13 ani. Printre capturile copiilor s-au numărat somnul african, dar şi specii autohtone, precum somn, crap şi caras, româneşti.

Distracţie şi premii

Concursul de pescuit sportiv dedicată zilei de 1 Iunie s-a încheiat cu numeroase premii. Pentru primele trei locuri, organizatorii au oferit
Câte o undiţă şi o trusă completă cu scule pentru pescuit. Restul participanţilor s-au ales atât cu o distracţie pe cinste, cât şi cu toate instrumentele primate de la organizatori la începutul concursului.

 
„Cupa Primarului la şah“

Cu prilejul zilei de 1 Iunie, 200 de copii din Sectorul 2, elevi din clasele l-Vlll,  au participat la concursul „Cupa Primarului la Şah“. Întrecerea a început la ora 10.00 şi fiecare şcoală  a jucat individual, participând cu până la 12 elevi. Cei care au intrat în competiţie au dovedit că sportul minţii poate fi la fel de captivant ca orice altă întrecere sportivă. Jurizarea a fost asigurată de arbitrii desemnaţi de Asociaţia Municipală de Şah, iar câştigătorii au primit cupe şi diplome de merit  care le-au fost înmânate de primarul Neculai Onţanu.

Concursul a fost organizat de Primăria Sectorului 2 în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti – sector 2, Sport Club Juventus şi Asociaţia Municipală de Şah.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite