Bucureşti: „Au înflorit“ terasele în parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea caldă le-a adus clienţi tot weekendul proprietarilor de terase din parcurile Capitalei. În Cişmigiu, Herăstrău, Carol sau Tineretului, bucureştenii au stat la soare ca în mijlocul verii, iar la restaurantele de aici cu greu mai puteai găsi un loc liber.

Temperaturile de peste 20 de grade Celsius din ultimele zile au transformat Capitala într-un imens loc de promenadă. Traficul s-a înteţit, autobuzele s-au aglomerat cu bucureşteni care se îndreptau spre parcuri sau alte zone înverzite. Toţi au profitat din plin de vremea bună şi au ieşit la plimbare cu rolele, bicicletele sau cu skateboard-ul. Relaxarea a avut loc însă la terasele răsărite ca ciupercile după ploaie. 


Patronii localurilor din parcuri au avut astfel cel mai mult de profitat. Mult aşteptatele terase din faţa barurilor şi restaurantelor au fost amenajate cât ai bate din palme, după o iarnă prea lungă. Drept urmare, la terasele recent deschise, abia dacă mai găseai un loc liber. “Am deschis terasa de curând, am aşezat mesele şi umbrelele, iar clienţii au şi început să ceară locuri afară. E cald, iar de aici se vede şi lacul”, a spus astăzi unul dintre ospătarii de la restaurantul Pescăruş, de pe malul lacului Herăstrău.

La coadă ca să se dea cu skate-ul

Ieri, în Parcul Herăstrău, abia dacă te mai puteai strecura cu rolele sau cu bicicleta. La fel şi în parcurile Cişmigiu, Tineretului, Carol sau Kiseleff.  Zona special amenajată pentru pasionaţii de sport extrem urban, situată în apropiere de intrarea în Parcul Herăstrău, era plină ochi de tineri, dintre care unii chiar stăteau la rând să se poată da o tură pe piste.
“Mă bucur că a venit primăvara, e supercald!”, a spus Raluca, o tânără care se plimba cu rolele ieri în Herăstrău.
În ciuda temperaturilor foarte ridicate, medicii nu ne sfătuiesc să ieşim afară îmbrăcaţi în haine de vară. “În perioada aceasta răcim foarte repede, mai ales copii care nu trebuie să renunţe brusc la hainele mai groase”, a spus Cristina Isar, medic de familie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite