Bucureşti: Se caută doi copii din România pentru AC Milan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Milan Junior Camp, care presupune recrutarea tinerelor talente în fotbal, a fost lansat astăzi, în prezenţa lui Daniele Massaro, fost campion al AC Milan

AC Milan, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, a ales Bucureştiul ca loc de desfăşurare a campaniei Milano Junior Camp. Proiectul constă în pregătirea sportivă, de către antrenori ai clubului italian, a copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani care doresc să înveţe tainele celui mai popular joc din lume.

După perioada înscrierilor, programul Milan Junior Camp se va desfăşura pe stadionul echipei Sportul Studenţesc, din Capitală, timp de cinci zile, de la 29 iunie, până la 3 iulie. La final, vor fi selectaţi doi copii care vor fi invitaţi la Milano, împreună cu alţi juniori din peste 30 de ţări ale lumii, participanţi la proiect.

Micuţii se vor antrena în culorile AC Milan
„De ani de zile voiam să organizăm proiectul şi în România. Sunt mulţi copii cu potenţial în ţara voastră. Dorim să le oferim ocazia să fie pregătiţi, chiar şi pentru căteva zile, să se antreneze în culorile  AC Milan”, a declarat Marco Schembri, General Manager al World Camp, compania italiană care a organizat evenimentul. Francesca Pietra, resposabil Milan Junior Camp, a precizat că speră ca micuţii să capete o experienţă de neuitat.

„Filosofia noastră este de a descoperi şi cultiva talentul şi abilităţile copiilor chiar în ţările lor”, a subliniat Pietra. Vedeta evenimentului de astăzi a fost Daniele Massaro, fost campion al AC Milan şi fost jucător al naţionalei italiene, care s-a declarat încântat de participarea la acest proiect.

Cum se face selecţia viitorilor fotbalişti
Părinţii interesaţi să îşi pot înscrie fiii la proiectul italienilor, o pot face în perioada 15 mai – 20 iunie, la Stadionul Sportul Studenţesc. Singurul criteriu de selecţie este vârsta copiilor, care trebuie să fie cuprinsă între 7 şi 14 ani.

După finalizarea înscrierilor, vor fi selectaţi, prin tragere la sorţi, aproximativ 200 dintre copii care vor avea onoarea să fie pregătiţi în România, de către antrenorii AC Milan.

La sfârţitul stagiului de pregătire, doi cei mai talentaţi dintre „juniori” vor câştiga o excursie în Milano, pe Stadionul San Siro, unde vor avea ocazia să se întălnească cu participanţii la program din alte peste 30 de ţări.

„La Milano va fi o întălnire a celor mai buni copii care au participat la proiect din întreaga lume. Este posibil ca unora dintre ei să li se propună să rămână în cadrul centrului de copii de la formaţia italiană, în funcţie cât de talentaţi sunt”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Valentin Petcu, PR Manager Intesa SanPaolo Bank, partener al proiectului din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite