Bucuresti - aceleasi strazi si case inundate la fiecare ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia care a cazut in Capitala, ieri, timp de cateva ore, a dus la inundarea a zeci de intersectii si subsoluri. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca societatea Apa Nova este

Ploaia care a cazut in Capitala, ieri, timp de cateva ore, a dus la inundarea a zeci de intersectii si subsoluri. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca societatea Apa Nova este "inundata de neputinta". Autoritatea locala a fost nevoita sa intervina cu utilaje ale ADP si cele puse la dispozitie de firma de salubrizare REBU, pentru a desfunda gurile de canalizare din marile intersectii. "In traditia in care deja ne-a obisnuit, Apa Nova cauta, la ora asta, probabil, alte scuze patetice pentru a justifica incapacitatea de interventie, nicidecum utilaje. Vreau sa spun ca nu este nevoie de mai mult de zece cetateni, angajati de-ai lor, pentru a desfunda o gura de canalizare", a afirmat primarul sectorului 1. "Este a patra ploaie serioasa de anul acesta si, inevitabil, a patra inundatie. Atrag atentia conducerii Apa Nova ca, inainte de respectarea contractului, dumnealor au obligatia sa respecte legea referitoare la obligatiile administratorilor retelelor de apa in caz de inundatii", a mai spus primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Cateva intersectii importante din sectorul 1 erau inundate ieri la pranz - Calea Dorobanti cu Soseaua Stefan cel Mare, Bulevardul Ion Mihalache cu strada Turda sau cu Titulescu, in Piata Victoriei. Societatea Apa Nova a precizat ca intensitatea ploii a atins, ieri, intr-o ora 26 de litri pe metru patrat la Baneasa si ca, potrivit informatiilor primite de la Apele Romane, caseta deversoare a intrat sub presiune. Alte zone inundate au fost Complexul Europa, Soseaua Pantelimon, Granitul, pasajul Jiului, Soseaua Fundeni, Parcul Herastrau - Pescarus, Bulevardul Aviatorilor, intersectia Giulesti - Constructorilor, Podul Baneasa. Au fost inundate subsolurile vilelor din Baneasa - Pipera, capacitatea pompelor cumparate de proprietari fiind depasita. Viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu, a declarat, ieri, ca ploaia de cateva ore, desi abundenta, nu ar fi trebuit sa genereze aceleasi probleme aparute in urma cu doua saptamani, cand orasul a fost aproape blocat.

Tristete mare pe strada Carnavalului din Giulesti
Drama locuitorilor din cartierul Giulesti-Sarbi, care stau cu apa in case de zece zile, a fost impartasita, ieri, si de vecinii lor, care locuiesc mai spre centrul orasului. Dupa mai multe reprize de ploaie torentiala, canalul aflat pe Calea Giulesti, in capatul strazii Carnavalului, a refulat, inundand in cateva minute toate casele din preajma. "Trece suvoiul de apa chiar prin curtea mea. De-abia am avut timp s-o scot pe brate din casa pe mama, paralizata", ne-a spus un localnic. Oamenii se simteau abandonati si ne-au spus ca nu a venit nici un reprezentant de la primariei sau de la Apa Nova ca sa vada ce se intampla. Nici magazinele nu au scapat de inundatie. Piata Giulesti a fost paralizata timp de 2-3 ore. Vanzatorii au lasat tarabele si au fugit din calea suvoiului. O echipa de maturatori si cativa cetateni au reusit sa desfunde canalul buclucas si in cateva minute apa s-a retras de pe Calea Giulesti, ramanand numai in casele si curtile oamenilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite