Martorii au dat declaraţii contradictorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărturiile persoanelor aflate în zona în care s-a petrecut accidentul nu au întârziat să apară
Mărturiile persoanelor aflate în zona în care s-a petrecut accidentul nu au întârziat să apară

Accidentul provocat de Şerban Huidu a fost văzut diferit de către persoanele care susţin că erau de faţă. Un singur bărbat, din Ialomiţa, nu a dorit să-şi ascundă identitatea. Vă prezentăm toate declaraţiile martorilor, aşa cum au fost ele publicate de ziare şi de televiziuni.

Martor „Adevărul": „Avea viteză când a intrat în depăşire"

Profil: Cristinel Dan (28 de ani), cititor al site-ului adevarul.ro. Este din Ialomiţa şi susţine că se afla într-un Volkswagen, la două maşini în spatele Loganului.

Declaraţie: „Ne aflam în spatele Daciei Logan când am văzut maşina de teren accelerând pentru a intra în depăşire. Aproximez că avea vreo 100-120 de kilometri pe oră când s-au lovit. Am încercat să dau o mână de ajutor, însă când am observat că nimeni nu mişcă, m-am retras deoparte şi am început să fac poze cu telefonul. În timpul ăsta nu ştiam cine era la volanul Mercedesului. Lumea a început să-l strige Huidu şi au vrut să-l ia la bătaie când a ieşit din maşină."

Al doilea martor „Adevărul": „A intrat în depăşire fără să semnalizeze"

Profil: Taximetrist bucureştean în vârstă de aproximativ 30 de ani.  A susţinut pentru reporterii „Adevărul" că duminică dimineaţă era pe DN 1, în drum spre munte cu câţiva prieteni. Se afla la doar câţiva metri în spatele maşinii conduse de Şerban Huidu. A dorit să-şi păstreze anonimatul.

Declaraţie: „Eram în maşină după Huidu. Nu a derapat nimeni, o să se vadă asta şi la expertiză. A intrat în depăşire fără să semnalizeze. S-a izbit nimicitor! A început să urle femeia care se afla pe bancheta din spate. Au început să urle apoi toţi oamenii de pe stradă. A coborât şi el din maşină, s-a luat cu mâinile de cap şi a strigat: «Sunt distrus! Ce-am făcut?». S-au adunat zeci de oameni între timp."

„Am auzit şi eu pe la televizor că nu ar fi avut viteză. Cum să nu aibă dacă l-am văzut cu ochii mei. Avea mult, peste 80-90 de kilometri la oră. S-a izbit în Logan şi s-a rostogolit maşina de parcă era de jucărie!"

Martorul „Realitatea TV": „Avea o viteză de-i scârţâiau roţile"

Profil: Tânăr, locuieşte sau lucrează în zona în care a avut loc accidentul. Nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea.

Declaraţie: „Eram în curte. Nu ştiu cât era ceasul, 10.30, 11 fără ceva. Huidu venea de la Predeal. Avea o viteză de-i scârţâiau roţile. A intrat pe contrasens, pe linia continuă. Loganul a venit aproape de linia continuă şi a intrat direct în el, l-a întors de două ori cu roţile în sus. A zis că-l doare puţin pieptul. Şi-a scos copiii din maşină, soţia, bona care era cu ei în maşină. A stat,  s-a uitat la Logan, la maşina lui şi a fugit în curtea cantinei şi s-a pus pe un trotuar. L-a întrebat o fată de acolo: vă doare ceva, un pahar de apă, un calmant, ceva? Şi ăsta a fost tot spectacolul. S-a plimbat de vreo trei, patru ori şi s-a uitat când la maşina lui, când la Loganul lovit."

Martorul „Pro TV": „A intrat pe contrasens cu o roată pe după linia continuă"

Profil: Un tânăr căruia jurnaliştii de la Pro TV i-au blurat chipul, la rugămintea sa, întrucât nu a dorit să fie recunoscut. Ce susţine: Şerban Huidu circula cu peste 100 de kilometri la oră.

Declaraţie: „Dintr-o dată l‑am văzut pe Huidu, venea cu gipanul, cu Merţanul, avea viteză, cred, de peste 100 de kilometri pe oră. A intrat pe contrasens cu o roată pe după linia continuă. Loganul venea aproape de linia continuă, frontal. A intrat în el, l-a întors cu roatele în sus. (...) L-am întrebat, zic «vă doare ceva?». «Mă doare puţin pieptul»."

Martorul „Antena 3": „Loganul avea viteză mai mare"

Profil: Francisc Grancea (37 de ani), din judeţul Ialomiţa, era pasager într-o maşină aflată la 50 de metri în spatele autoturismului lui Şerban Huidu. Susţine că martorul care a spus că se afla într-o curte în apropierea locului accidentului este fals, că nu era nimeni de faţă.

Declaraţie: „Domnul Huidu a trecut, ne-a depăşit pe noi. Nu cred că avea mai mult de 70 de kilometri la oră. Domnii cu Loganul puteau să evite, aveau viteză mare. Nu ţin nici cu morţii, nici cu el. Eram în urma lor, la 50 de metri. A făcut un derapaj, n-a mai putut să controleze maşina. Loganul avea mai mare viteză. Omul (Huidu) n-a mai putut să-şi controleze maşina", a declarat martorul.

"Nu a derapat nimeni, o să se vadă asta şi la expertiză. A intrat în depăşire fără să semnalizeze."
Taximetrist
martor la eveniment

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite