Familia Olinescu,blesteme fără sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interpreta Doina Spătaru şi-a pierdut ieri fiica, Mălina Olinescu la 3o de ani după ce tatăl Mălinei a murit la fel
Interpreta Doina Spătaru şi-a pierdut ieri fiica, Mălina Olinescu la 3o de ani după ce tatăl Mălinei a murit la fel

Interpreta Doina Spătaru şi-a pierdut ieri fiica, Mălina Olinescu (37 de ani), care s-a aruncat de la etajul  6, la 3o de ani după ce tatăl Mălinei a murit la fel. „Pot să zbor, dacă vreau, ating un nor. Sunt un fulg aprins de dor“. Acestea sunt versurile unui şlagăr care au făcut-o celebră pe Mălina Olinescu şi care s-a pretat perfect pe ultima foaie din romanul vieţii ei. 

Artista a fost găsită ieri-noapte, fără suflare, pe asfaltul din faţa blocului, într-o baltă de sânge. Iubitul ei, Sebi, a încheiat relaţia cu ea, iar Mălina a decis să încheie socotelile cu viaţa aruncându-se de la etajul 6 al apartamentului din zona Gării de Nord, primit moştenire de la bunică. Medicii au încercat s-o resusciteze vreme de o jumătate de oră. Degeaba, artista nu a mai putut fi salvată.

Şocul este mare în lumea muzicală, însă, printre apropiaţi, această tragedie parcă era de aşteptat, ticăia ca un contracronometru. Şi asta pentru că Mălina nu doar că ameninţase de câteva ori că se va sinucide, ci a şi încercat, imediat după divorţ, în 2007, atunci când a luat o supradoză de medicamente. Nimeni nu a luat-o însă în serios după aia, deşi starea ei de nefericire era vizibilă, la fel şi comportamentul.

Suferea de depresie

Chiar în ziua tragediei, aceasta a făcut un gest suspect, care doar le-a ridicat semne de întrebare vecinilor ei. „Şi-a scos câinele pe hol, pe Ozzy, şi a pus sub el cămăşile şi nişte hanorace care aparţineau lui Sebi, iubitul ei cu care se certase.  Am bătut la uşă să vedem ce se întâmplă, însă nimeni nu a răspuns. Am vorbit cu mama Mălinei la telefon, Doina Spătaru, care mi-a spus ulterior să iau eu câinele în casă. După câteva ore mi-a bătut la uşă mama lui Sebi, care mi-a zis să-i dau câinele şi că încearcă ea să dea de Mălina, pentru că nici ei nu i-a răspuns la uşă", ne-a povestit una dintre vecine.

Din informaţiile lor, artista se pare că l-a cunoscut pe iubitul ei pe internet, loc în care se refugiase după divorţul de primul ei soţ. „A slăbit foarte mult după divorţ şi avea des depresii. Stătea mai mult pe internet", mai precizează una dintre apropiatele familiei.

La fel susţine şi unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai artistei, Călin Geambaşu. „S-a certat cu iubitul ei. Ea era o perfecţionistă, îşi dorea perfecţiunea şi pe plan sentimental şi nu o putea obţine. În rest, era împlinită pe plan profesional. Acum era cu un băiat, de vreo doi-trei ani. Era o persoană consecventă, nu căuta relaţii pe bani, voia copii, era tristă că avusese o sarcină extrauterină. Planul sentimental era nemulţumirea ei. Ultima oară am văzut-o acum două zile. Era fericită total, m-a invitat în casă, mi-a arătat că renovase. Şi, din senin, a apărut o ceartă cu iubitul şi nu a mai făcut faţă", a povestit cântăreţul. Sebastian Truţă, iubitul Mălinei Olinescu, are 25 de ani şi a absolvit Facultatea de Informatică Managerială din cadrul Universităţii Româno-Americane din Capitală. După o perioadă în care a muncit în Cipru, Sebastian a revenit în România şi profesează în domeniul IT.

Mălina şi iubitul ei, Sebastian Truţă   Foto: facebook



Mălina Olinescu era în culmea fericirii, în anul 2000, când s-a căsătorit cu clăparul trupei „Compact", Dan Stesco. „Mi-am dorit să mă căsătoresc cu un om deosebit şi l-am găsit", spunea regretata cântăreaţă.

Marcată de divorţul din 2007

Totul a mers bine câţiva ani, dar ultima perioadă din căsnicia celor doi a fost doar un şir lung de certuri. A recunoscut-o chiar Dan Stesco, la divorţ. „În ultimii trei ani, ne-am certat mereu, iar în casă era o tensiune insuportabilă!".

În 2007, Mălina era o femeie divorţată. Şi distrusă. „Nu a suportat această dezamăgire în dragoste şi aflasem că a încercat să se sinucidă cu pastile. În acea perioadă, vreo două luni, Mălina nu a dat pe la facultate. Când a revenit, slăbise şi era apatică", a declarat pentru „Click" Ioana Popescu, fostă colegă de facultate a Mălinei.

Apropiaţii ei spun că atunci a început să aibă depresii puternice. N-a ezitat să ceară ajutorul unui medic, fiind se pare în tratament la Spitalul Elias. „Nu-şi lua întotdeauna tratamentul. Era prăbuşită psihic şi stătea mai mult pe internet", a povestit pentru „Click" o sursă din anturajul ei.

Avea băutură şi medicamente în casă

Procurorii au stabilit, ieri, că Mălina era singură în momentul producerii tragediei. Aceştia au găsit uşa închisă pe interior. Medicii legişti au efectuat  ieri autopsia cadavrului, ei prelevând probe pentru analize toxicologice. Potrivit primelor date, doctorii au stabilit că artista a murit din cauza unui traumatism cranico-cerebral. Procurorii au găsit în apartamentul Mălinei mai multe sticle de băutură şi medicamente, dar rezultatele parţiale ale legiştilor nu au stabilit încă dacă aceasta era sub influenţa unor substanţe.

Lansată la „Şcoala Vedetelor"

- Mălina Olinescu a început să cânte de la vârsta de 5 ani, în corul şcolii, iar după terminarea liceului, în 1993, a cântat în unele cluburi din Bucureşti.
- În anul 1996, Mălina s-a făcut remarcată în cadrul show-ului TV „Şcoala Vedetelor", realizat de Titus Munteanu, unde a fost colegă cu artişti precum Călin Goia (Voltaj), Adi Despot, Călin Geambaşu.
- În 1997 a câştigat premiul I la Festivalul Mamaia, la secţiunea Şlagăre, cu melodia „Mi-e dor de tine", compusă de Adrian Romcescu, şi premiul I la Interpretare, la festivalul Cerbul de Aur.
- În 1998, artista a reprezentat România la concursul Eurovision, tot cu o piesă de Adrian Romcescu: „Eu cred".
- În ultimii ani, activitatea sa a constat, în principal, din concertele pe care le susţinea alături de Călin Geambaşu, inclusiv la show-ul „Dansez pentru tine".

Legături dincolo de scenă

Potrivit unui zvon care a circulat în anii '80, readus în prim-plan după moartea artistei şi preluat ieri de mai multe mijloace media, Mălina Olinescu şi Călin Geambaşu ar fi fraţi vitregi, nu doar foarte buni prieteni. Zvonul este însă infirmat de apropiaţi ai familiei Olinescu, ­mulţi dintre ei considerând o impietate faptul că, în acest moment, se fac speculaţii despre o presupusă relaţie sentimentală între Doina Spătaru şi Petre Geambaşu. „E păcat să se scrie haotic, să se vină cu lucruri de genul acesta. Doina Spătaru lucrează în continuare cu Petre Geambaşu şi, iată, oamenii pot să stea alături pe plan profesional şi să aibă o relaţie de prietenie, aşa cum şi eu o aveam alături pe Mălina de atâţia ani. Dar aceasta nu înseamnă că oamenii, aceia trebuie să se arunce şi în dormitor. Noi, ca oameni nu putem să lucrăm, să ne facem meseriile? Trebuie neapărat să apară fraţi ­vitregi, copii din flori sau relaţii amoroase ascunse?", a declarat pentru „Adevărul" Călin Geambaşu.

Mălina şi iubitul ei, Sebastian Truţă   Foto: facebook

Petre Geambaşu, o persoană foarte apropiată de Doina Spătaru  Foto: Adevărul



„Moare un om şi se scriu atâtea nedreptăţi. Dacă a fost în formaţia lui Geambaşu, trebuie neapărat să fie o relaţie între ei? Când s-a căsătorit Doina cu Boris, '72-'73, ea nici măcar nu cânta cu Geambaşu. Într-adevăr, amândoi erau angajaţi la Teatrul «Ion Vasilescu», dar au început turneele împreună peste mai mulţi ani. Între timp s-a născut Mălina, în 1974, şi Codruţa (sora Mălinei, care lucrează la Radio România Actualităţi - n.r.), un an mai târziu", îşi aminteşte Sida Spătaru, mătuşa Mălinei Olinescu. 

Tatăl Mălinei, căzut şi el de la etaj

Pentru cântăreaţa Doina Spătaru, moartei fiicei sale, Mălina Olinescu, a fost o lovitură cu-atât mai dureroasă cu cât a respectat un „tipar": în urmă cu 30 de ani, fostul ei soţ, actorul Boris Olinescu, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai anilor '60, a murit după ce a căzut de la un etaj - după unii - 6, după alţii - 10. Se întâmpla tot în Bucureşti, în anul 1981, la puţin timp după ce Boris divorţase de Doina Spătaru. Unii artişti din breaslă şi prieteni de familie susţin că a fost vorba de o sinucidere, alţii merg pe varianta accidentului sau chiar a unei crime. Însă fiind vorba de anii ' 80, circumstanţele unei asemenea morţi neobişnuite au rămas puţin cunoscute.

„Tatăl ei a murit în aceleaşi condiţii"

„Era în balcon, s-a suit pe un scaun să ia ceva, dar era ud pe jos, pentru că plouase. A alunecat şi a căzut, a fost un accident", povesteşte Sida Spătaru, fosta soţie a lui Dan Spătaru şi mătuşă prin alianţă a Mălinei Olinescu (Dan Spătaru şi Doina Spătaru au fost verişori primari - n.r.). Compozitorul Adrian Romcescu, care a colaborat mulţi ani cu Mălina Olinescu, îşi aminteşte şi el: „Tatăl ei - şi aici parcă istoria se repetă - a murit în aceleaşi condiţii. Pare-mi-se în acelaşi loc sau de undeva pe aproape. E foarte tragic că istoria s-a repetat", a declarat Romcescu.

„l-a împins cineva de la balcon"

Petre Geambaşu, o persoană foarte apropiată de Doina Spătaru  Foto: Adevărul

Mario Ovidiu Madius 

Din familia sa, puţini martori au mai rămas în viaţă. Singurul său frate, Andrei Olinescu, cercetător la Institutul Cantacuzino, a murit. Mario Ovidiu Madius, un văr bun de-al lui Boris Olinescu, plecat în Suedia din anii ' 60, povesteşte că Andrei Olinescu a vehiculat ideea că moartea fratelui său ar fi fost provocată de cineva care l-a împins de la balcon. "Andrei susţine că a fost mâna Securităţii, pentru că Boris critica mereu regimul lui Ceauşescu". Ovidiu Madius nu neagă nici varianta sinuciderii. "Vorbeam azi cu o verişoară despre tragedie şi ea îmi spunea că Boris s-a stins la fel ca fiica lui, Mălina, şi că acum a chemat-o la el. Adevărul e că a ţinut tare mult la Mălina, îmi vorbea mereu despre ea şi spunea că Mălina e talentată şi că o să iasă ceva deosebit din ea", spune vărul Ovidiu.

„A vrut să treacă peste balcon şi a căzut"

Ultima variantă a accidentului, potrivit lui Ovidiu Madius, este cea a accidentului: "Unii mi-au spus că Boris, când a căzut de la etaj, se afla în casa lui Dumitru Furdui, prietenul lui, la o petrecere. Cică ar fi vrut să treacă balconul în partea cealaltă şi ar fi alunecat". Însă şi această variantă este legată de un detaliu straniu: Dumitru Furdui, actor celebru în acea vreme, a avut parte de o aceeaşi moarte violentă. Plecat din ţară în 1982 la Paris, el s-ar fi sinucis în 1998, la vârsta de 62 de ani, aruncându-se de la etajul 8 al unei clădiri din capitala Franţei.

Altfel, amintirile despre Boris Olinescu au rămas frumoase în memoria celor care l-au cunoscut. Vărul Ovidiu Madius se mândrea cu pozele lui în Suedia şi le arăta prietenilor săi "ce bărbat frumos era Boris". "Ultima mea amintire cu el a fost cu câteva săptămâni înainte de moartea sa. Era în 1981 şi venisem în România să-mi revăd familia şi prietenii. L-am plimbat pe Boris cu Mercedesul meu galben prin Bucureşti şi el s-a minunat de maşina mea, de felul în care mă îmbrăcam şi de cerceii pe care-i purtam în ureche. Îmi zicea, cu accent moldovenesc - „băi, da câtâ tablâ ai pi tini, măi, Ovidiule...".

Reacţiile prietenilor

" Noi am colaborat din 1997 până în 2000. Am încercat şi după 2000 să colaborăm, însă a refuzat. Nu numai pe mine m-a refuzat, ci pe mulţi alţii. A intrat într-un con de umbră absolut nemeritat, însă nici ea nu a făcut tot ce se putea pentru a se menţine în primul eşalon."
Adrian Romcescu
compozitor

" Un psihiatru i-a prescris un tratament şi nu s-a ţinut de el. În astfel de cazuri, cred că un sistem de sănătate trebuie să monitorizeze pacientul, mai ales când acesta locuieşte singur şi nu are cine să-i dea medicaţia. "
Călin Geambaşu
prieten

" Cred că s-a întâmplat ceva în viaţa ei personală care a determinat-o să facă acest gest. Probabil că presa va specula ideea că a fost neîmplinită profesional şi va face o paralelă cu Mădălina Manole, dar eu cred că neîmplinirea ei se regăsea în viaţa personală. "
Titus Munteanu
realizator „Şcoala Vedetelor"

" Mălina era într-o depresie de un an şi ceva. Cânta cu Călin Geambaşu, ei doi erau prieteni de mici. În rest nu prea mai făcea nimic, în domeniul muzical. Era căutată de compozitori, dar nu mai voia să înregistreze vreun album."
Sida Spătaru
mătuşă

Muzica Mălinei Olinescu răsună non-stop la cea mai mare sală de sport din Timişoara

Mario Ovidiu Madius
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite