Cum ne-am petrecut codul portocaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căderile masive de zăpadă care au acoperit în ultimele două zile toată ţara au lăsat în urmă nu doar drumuri blocate, ci şi victime.

Speriaţi, mai mulţi şoferi şi-au abandonat autoturismele împotmolite şi s-au refugiat în adăposturile improvizate de către autorităţile locale. Alţii au sfârşit degeraţi, aşteptând să fie salvaţi.

BUCUREŞTI. Cel mai dur test de rezistenţă au fost nevoiţi să-l dea şoferii care au vrut să tranziteze Şoseaua de Centură în ultimele două zile. Viscolul şi nămeţii care depăşeau înălţimea de un metru au ţinut imobilizaţi în maşini sute de şoferi de TIR, şi nu numai. Fără mâncare, apă şi căldură, aceştia aproape că au intrat în „agonie" până când au văzut la faţă jandarmii şi ofiţerii din armată. Militarii au fost scoşi în stradă, cu lopeţi, pentru a ajuta la deblocarea traficului în zonă, dar şi pentru a-i îndruma pe cei aflaţi într-o stare fizică precară şi fără combustibil la adăposturi improvizate de către Jandarmerie. 

VÂLCEA. O fată de 13 ani, gravidă, căreia îi venise sorocul, a trecut prin clipe de groază. Din cauza troienelor, ambulanţa nu a putut ajunge la ea, iar tânăra a născut fiind asistată prin telefon de către o asistentă medicală.  Fata a născut un băieţel, doar în prezenţa unei moaşe.

ARGEŞ. Un bărbat riscă să rămână fără un picior după ce a stat o noapte îngheţat de frig închis în maşină. Autoturismul acestuia a rămas înzăpezit între localităţile Mozăceni şi Negraşi şi, rămas fără benzină, acesta a făcut şoc hipotermic. Ulterior a fost transportat la spital cu degerături severe, existând pericolul de a-şi pierde piciorul.

GIURGIU. În zona Călugăreni şi Adunaţii Copăceni, echipele de intervenţie au reuşit să deszăpezească o maşină ce era îngropată aproape un metru şi jumătate în zăpadă. În maşină au fost găsiţi un bărbat şi o femeie. Femeia se afla în şoc hipotermic, iar bărbatul era deja decedat. Tot pe acest drum, salvatorii au mai găsit două persoane, blocate în maşină, aflate în stare de inconştienţă.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile sunt în stare de alertă după ce un grup de copii salvaţi dintr-un autocar împotmolit în zăpadă a fost condus spre un adăpost, iar acum cei mici sunt de negăsit. Poliţiştii umblă din refugiu în refugiu pentru a le da de urmă.

ŞCOLI ÎNCHISE. Zăpada a împiedicat elevii şi profesorii navetişti să ajungă la ore. La nivel naţional, cursurile au fost suspendate în 718 unităţi de învăţământ. Cele mai afectate judeţe sunt Călăraşi, cu 266 de şcoli închise, Buzău, cu 146, şi Giurgiu, cu 55. În Bucureşti, vremea rea nu a afectat desfăşurarea orelor, potrivit inspectorului Marian Banu. Orele de curs vor putea fi recuperate săptămâna viitoare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite