Bucureşti: Ziua preparatelor la ceaun, în Parcul Izvor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua zi a Campionatului Internaţional de Gătit a început cu înscrierea concurenţilor la categoria “Gătit în aer liber” Bucătari din Turcia, Finlanda şi Bulgaria şi-au pregătit ingredientele şi au încins grătarele în parcul de lângă Palatul Parlamentului.

După înscrierea în Cartea Recordurilor a celei mai mari omlete ţărăneşti din lume, azi-dimineaţă, specialiştii în gastronomie se pregăteau de o nouă zi de festin culinar. “Vom găti un gulaş, apoi cotlet de porc şi peşte somon”, a spus Constantin, bucătar la restaurantul Caro. Alături de el, tanti Mioara spăla ceapa, pentru a pregăti o tochitură ţigănească, făcută din”toate organele de la porc, bulion, condimente şi orez”.


La concurs s-au înscris de dimineaţă atât profesionişti, cât şiu amatori. Taxa a fost de 100 de lei. 

Românii se vor întrece la mâncat mititei

În cadrul concursului, vor avea loc întreceri şi pentru public, de genul “cine spală cel mai repede vasele”, “cine mănâncă cei mai mulţi mititei” şi “cine decorează cel mai frumos cu ciocolată”. Competiţiile pentru bucătari continuă şi mâine la categoria dulciuri şi patiserie.

Bucătari celebri fac demonstraţii de măestrie

Maestrul bucătar Robert Rainford va uimi diseară audienţa cu demonstraţiile sale de gătit, alături de Jerome Duport, editorul revistei de specialitate “Secrete de Chef” şi Ioan Florescu, maestru în arta culinară, membru al echipei olimpice de bucătari a României.

Omleta s-a copt greu   

Megaomleta care a intrat în Cartea Recordurilor a stat, ieri, la foc mai bine de trei ore, ca să poată fi mâncată. Bucătarii au folosit 30.000 de ouă, 1,5 tone de cartofi, 300 de kilograme de legume, 200 de kilograme de costiţă afumată, 200 de kilograme de caşcaval, 15 kilograme de sare, 3 kilograme de piper negru. Echipa a fost condusă de Ştefan Bercea, căpitanul echipei olimpice de bucătari a României.
Astăzi, bucătarii se pregătesc să bată noi recorduri: cea mai lungă sarma şi cel mai lung mititel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite