Bucureşti: Ziua Europei, în stil românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii Capitalei se vor întrece sâmbătă, pentru a marca Ziua Europei, în concerte şi evenimente, care de care mai pitoreşti.

Primăria Sectorului 2 promite bucureştenilor o zi festivă în cel mai pur stil românesc, cu nu mai puţin de 31.000 sarmale şi concerte susţinute de Gheorghe Turda şi Ştefania Rareş. La prepararea bucatelor tradiţionale s-au folosit 300 de bucăţi de varză acră, 90 de kilograme de carne de porc şi 60 de kilograme de carne de vită.

„Vom avea şi o paradă militară a Poliţiei comunitare şi a efectivelor ISU, cu tehnica de luptă, o parada a peste 1.000 de copii de la şcolile din sector, iar spre final vom da drumul la 1.500 de porumbei. Ne dorim să vină cât mai mulţi bucureşteni la evenimentul organizat de Primăria Sectorului 2“, a declarat Anatol Albu, şef Servicii Presă.

Recitaluri şi expoziţii

Primăria Sectorului 6 ne invită împreună cu Centrul Cultural European din acest sector, tot pe 9 mai, în parcul Drumul Taberei, începând cu ora 18.00. La eveniment sunt invitaţi artişti printre care Ion Lucian şi Rodica Mandache, dar şi sportivii olimpici Marius Urzică şi Andreea Răducan.

Invitatul din Italia, Luca Villani, un cunoscut chitarist, va susţine un recital pentru bucureşteni. Corul Filarmonicii „George Enescu” va interpreta imnul Uniunii Europene - „Odă bucuriei“, iar trupa Bere Gratis va susţine un concert.

Petrecerea va continua în ziua următoare, pe aceeaşi scenă. Copiii sunt invitaţi pe scenă de la ora 11.00, la Duminica Europeană. Cei mici vor dansa, vor cânta şi vor spune poezii până la ora 13.30. Bamby, Connect-R şi Fly Project vor concerta între orele 19.30 şi 22.00. Nu vor lipsi focurile de artificii.


Primăria Capitalei va celebra Ziua Europei încă de vineri, printr-o manifestare culturală la Arcul de Triumf. Drapelul Uniunii Europene va fi arborat pe monument şi pe catargele din faţa Primăriei. Sâmbătă şi duminică, Arcul de Triumf va fi deschis, iar publicul va putea vizita gratuit patru expoziţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite