Bucureşti: Zilele de 1 şi 2 Mai trimit turiştii pe rute ocolitoare către staţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10 echipaje de poliţie rutieră şi un elicopter dotate cu sisteme de supravehere a vitezei de deplasare, vor fi prezente pe Autostrada A2, Bucureşti-Constanţa.

Poliţia Autostrăzi suplimentează numărul de poliţişti pentru supravegherea traficului rutier pe cele două austostrăzi, începând de astăzi. Peste 10 echipaje de poliţie rutieră şi un echipaj moto, dotate cu sisteme de supraveghere a vitezei de deplasare, vor fi prezente pe Autostrada A2, între Bucureşti - Constanţa.

De asemenea, începând cu orele 17.00, un elicopter va monitoriza traficul rutier pe această rută. Poliţia Autostrăzi a mai cerut şi ajutorul a două echipaje SMURD, unul la kilometrul 20 şi altul la kilometrul 105, fiecare având în componenţă tehnologie de descarcerare şi salvare.

„Astăzi sunt estimate creşteri de valori ale traficului rutier. Restricţia de circulaţie de la kilometrul 21, pe sensul de mers Cernavodă – Bucureşti, a fost ridicată, ca urmare a remedierii problemei în acea zonă ”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Autostrăzilor.

Mai mulţi poliţişti pe A1

Şi pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti a fost suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră. Poliţiştii le fac aceeaşi recomandare şi şoferilor care merg la munte, să folosească rute ocolitoare. Astfel, DN1 se poate evita, în cazul aglomerării segmentului Bucureşti - Braşov, utilizându-se DN 1A Bucureşti – Buftea.

De asemenea, la întoarcere spre Ploieşti şi Bucureşti, şoferilor li se recomandă să folosească ruta alternativă DN 1A Săcele-Cheia - Văleni.

Pe litoral şi în staţiunile montane, autorităţile şi proprietarii de cluburi se întrec la acest sfârşit de săptămână în evenimente.

Pe litoral

Busta Rhymes va cânta , în clubul Bamboo, din Mamaia vineri, iar Ja Rule, sâmbătă. În clubul Gossip vineri cântă Sonique, iar sâmbătă vor mixa DJ Rynno şi Sylvia. În perioada 30 aprilie – 3 mai se desfăşoară festivalul de muzică house Sunwaves, care va aduce pe litoral 28 de artişti. Sâmbătă este programată o paradă de maşini de epocă. Tot sâmbătă, de la ora 14.00, pilotul scoţian de Formula 1 David Coulhard va fi protagonistul unui show în staţiunea Mamaia.

Mâine, la Costineşti, începe festivalul MTV Days în cadrul căruia vor concerta Puya, Simplu, Paraziţii, Viţa-de-Vie, Zdob şi Zdub. Pe 2 mai urcă pe scenă Voltaj, Simplu, Blaxy Girls, Şuie Paparude.

În staţiunea Vama Veche, în barul Papa la Şoni, vor concerta mâine cei de la Luna Amară, iar sâmbătă, trupele Go to Berlin, Persona, The Others şi Timpuri Noi. La terasa Culcat se vor afla Not So Common DJs, Marika, Greeg, iar sâmbătă, OCS, The Mood, Les Elephants Bizzares.

La munte

La Braşov, peste 100 de tineri vor lua parte în acest weekend la Festivalul Turnirul cavalerilor, organizat în Cetatea Braşovului. Toate cele trei seri de festival se va încheia cu un spectacol pirotehnic.

La Bran se va desfăşura Festivalul gastronomic „Un’ te duci tu, mielule?”, începând de mâine. Evenimentul va fi organizat pe platoul Inima Reginei, din centrul oraşului, dar va fi marcat şi de către unele pensiuni din localitate prin organizarea de mese speciale pentru turişti.

Ţara Haţegului găzduieşte pe 1 şi 2 mai, „Park Fest”, unde mii de tineri din întreaga ţară sunt aşteptaţi pentru spectacole live susţinute de trupe şi DJ români sau străini, dar şi pentru întreceri de paintball ori alte sporturi extreme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite