Bucureşti: Vinovaţii pentru eroarea de la teză au demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul Stan Mihail şi directorul Dumitru Săvulescu, membri ai Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, au demisionat, aseară. Cei doi sunt acuzaţi de greşeala strecurată în subiectul de la Limba şi Literatura Română, din cadrul tezei cu subiect unic.

Astfel, ministrul Ecaterina Adronescu le-a cerut demisia ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că  va constitui o comisie de disciplină, ce va analiza cazul celor doi. „Nimeni să nu-şi permită să nu se achite de responsabilităţi. Dacă nu vor demisiona, atunci am să le cer eu acest lucru“, a precizat ministrul Educaţiei.

„Din această cauză, am făcut prost şi la caracterizare”
Prima teză cu subiect unic la limba şi literatura română a debutat prost. Cei care au redactat subiectele au confundat între ele personajele schiţei lui Caragiale „Triumful Talentului“, Ghiţă Niţescu şi Niţă Ghiţescu. Mulţi elevi de clasa a VIII-a care au susţinut examenul s-au plâns de faptul că au pierdut foarte mult timp cu acest subiect. „Mi-a fost extrem de greu să pricep despre ce este vorba în acel text. Din această cauză, am făcut prost şi la ultima parte, la caracterizarea personajului!“, s-a plâns unul dintre elevii de la Şcoala Nr. 3 din Capitală care au trecut joi prin febra primului examen.

Andronescu vrea să renunţe la teza unică
Revoltaţi de eroarea gravă strecurată la examenul naţional au fost nu numai elevii, ci şi părinţii. Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi a cerut ministrului printr-o scrisoare demiterea celor vinovaţi de greşeală. „Dificultatea textului este generată tocmai prin utilizarea celor două nume. Copilul nu-şi mai poate exprima corect opinia, întrucât este bulversat de eroarea inversării numelor“, se menţionează în documentul respectiv. Ecaterina Andronescu a declarat că elevii nu vor fi depunctaţi din cauza greşelii strecurate. De asemenea, Andronescu a lăsat să se înţeleagă că nu este adepta tezelor cu subiect, iar pe viitor intenţionează să renunţe la această modalitate de evaluare. Anul acesta, 27.063 de elevi din Capitală susţin tezele cu subiect unic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite