Bucureşti: Turul „Micului Paris” în două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 20 de expaţi au avut ocazia, azi de dimineaţă, să descopere centrul Capitalei. Pentru străinii „poposiţi” de curând în Capitală sau pentru toţi cei care doresc să afle mai multe despre centrul Bucureştiului există un tur pentru care se pot înscrie.

Traseul a început în Parcul Cişmigiu, a continuat în Piaţa Revoluţiei şi s-a terminat în zona Lipscani.
Turul de ast[zi, pentru care s-au înscris 18 persoane din Franţa, Statele Unite şi Italia, a început în jurul orei 11.30 şi a durat aproximativ două ore. Cei care au participat la tur se află în România de la câteva luni la şase ani.

Patricia, o cetăţeancă americană se află de şase ani în România, dar nu a reuşit să cunoască centrul Capitalei cum se cuvine până astăzi. „Mi se pare o idee foarte bună organizarea acestui tur. Acum am aflat de el şi m-am înscris imediat”, a declarat Patricia, care a venit însoţită de fetiţa ei de 9 ani, Melania.
Turul, care se desfăşoară lunar din august 2008, a fost gândit de doi cetăţeni germani, Volker Moser şi Christian Pauls şi un român, Cristian Bizău.
„Ne-am gândit să facem ceva de care noi am fi avut nevoie. Ne-am gândit sa facem un tur unde oamenii pot avea ocazia să cunoască oraşul din punct de vedere cultural si istoric, dar de unde pot afla şi lucruri practice”, a declarat Volker Moser, aflat în România din 2008. 
Cei care au participat la tur au avut ocazia să afle lucruri practice din Bucureşti: unde pot găsi un oficiu poştal, unde pot bea o cafea bună sau unde pot ieşi, seara, să mănânce în oraş.

Călătorie prin „inima” Capitalei
Excursia a inclus vizitarea Bisericii Ortodoxe Kreţulescu construită în 1722, la ordinul Vornicului Iordache Kreţulescu şi de soţia sa Safta, fiica lui Constantin Brâncoveanu. Următorul obiectiv turistic de pe „listă” a fost Muzeul Naţional de Artă, fosta reşedinţă a Prinţului Carol de Hohenzollern. Vizitatorii au putut admira, în continuare, frumoasele clădiri ale Ateneului Român şi ale Bibliotecii Centrale Universitare, ambele construite la sfârşitul secolului al XIX-lea.
Turiştii au trecut, mai departe, prin pasajul Villacrosse, care face legătura între Calea Victoriei şi Strada Lipscani şi care poartă numele unui arhitect şef catalan al Bucureştiului de la jumătatea secolului al XIX-lea.

Traseul a continuat prin faţa Băncii Naţionale a României, unde turiştii au putut admira frumoasa clădire construită la jumătatea secolului al XVII-lea şi care a fost, la început, han grecesc. De aici, „călătorii” au vizitat Strada Lipscani, atât de cunoscută pentru aerul său de început de secol XIX, „redută” a perioadei precomuniste.
În această zonă, turiştii au vizitat Biserica Stravopoleos, construită de un călugăr grec între anii 1724-1731. Biserica are ca patroni pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. Numele bisericii vine din greacă, în care “Stauropolis” înseamnă “Oraşul Crucii”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite