Bucureşti: Turism cultural pe Calea Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O expediţie culturală pe Calea Victoriei, organizată de fundaţia cu acelaşi nume a adunat astăzi dimineaţă 15 persoane dornice de a afla tainele uneia dintre cele mai vestite artere ale Capitalei. Printre obiectivele culturale vizate s-au numărat Palatul Cantacuzino, Casa Vernescu, Ateneul Român şi  Biserica Creţulescu.

Cele 15 persoane au pornit nerăbdătoare în „redescoperirea“ uneia dintre cele mai vechi artere din Capitală. Grupul a admirat din exterior obiectivele culturale, iar un ghid le-a prezentat istoria străzilor, a clădirilor şi povestea oamenilor care le-au construit. „„Am participat la un atelier despre Bucureştiul interbelic organizat de fundaţie şi am aflat despre această excursie. Mă bucur că am şansa să aflu ce este în spatele clădirilor pe care le văd zilnic“, a spus Irina Ureche, de profesie inginer.

Traseul a cuprins monumente şi clădiri de importanţă istorică precum Palatul Cantacuzino, Casa Disescu, Casa Vernescu, Casa Monteoru, Palatul Romanit, Palatul Ştirbei, Palatul Regal, Biblioteca Centrală Universitară, Teatrul Odeon, Casa Capşa, Cercul Militar Na'ional, Pasajul Macca-Villacrosse şi Palatul Poştelor. Excursia a început de la Palatul Cantacuzino (Muzeul George Enescu), la ora 10.30 şi s-a încheiat trei ore mai târziu, la Palatul Poştelor (Muzeul Naţional de Istorie).

„Vrem să arătăm că oraşul are şi locuri frumoase“

Preşedintele Fundaţiei Descoperă Calea Victoriei, Sandra Ecobescu, a declarat dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“, că asociaţia a organizat această expediţie pentru a le arăta bucureştenilor că oraşul în care locuiesc are şi părţi frumoase.

„Sunt multe discuţii despre cât de urât este Bucureştiul. Vrem să arătăm că oraşul are şi locuri frumoase, ce merită vizitate. Bucureştenii vor deveni totodată conştienţi că oraşul merită protejat“, a explicat Ecobescu.

Un alt motiv pentru organizarea expediţiei este că mulţi dintre locuitorii Capitalei nu îşi cunosc oraşul. „Deşi merg des pe Calea Victoriei, niciodată nu am avut timp să observ clădirile, cu excepţia magazinelor. De exemplu, nu ştiam că Palatul Cantacuzino este pe această arteră. E o idee foarte bună şi voi mai participa la astfel de expediţii“, a spus Cristina Herişanu, ofiţer credite, în vârstă de 25 de ani.

30 de lei excursia

O nouă excursie pe Calea Victoriei va fi la 9 mai. Pe viitor, aceste expediţii vor fi organizate şi în alte locuri din Bucureşti. De exemplu, la data de 16 mai va fi organizată o expediţie pe Şoseaua Kiseleff, promit membrii fundaţiei. Preţul unui bilet de excursie pentru adulţi este de 30 de lei. Biletul pentru elevi. studenţi şi pensionari costă 25 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite