Bucureşti: Toaletarea copacilor, cârlige pentru cabluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona Dorobanţi, recent curaţată de ramurile copacilor de pe marginea străzilor, s-a împăienjenit de fire.

Pe strada Paris, din sectorul 1, la doi paşi de sediul Guvernului şi de Piaţa Dorobanţi, cablurile electrice s-au mutat de pe stâlpi în copaci.

Angajaţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 1 au muncit cel puţin două luni, de la începutul primăverii, ca să toaleteze pomii de pe străduţe. Zona unde se vede cel mai bine curăţarea copacilor este Dorobanţi.

Chiar dacă acest cartier este unul de lux, în prezent străzile de aici arată ca după furtună. Zeci de metri de cabluri atârnă din ramurile proaspăt tăiate până la un metru de trotuar, iar altele stau căzute printre maşini sau pe carosabil. „Erau şi înainte lăsate, dar nu chiar aşa. Acum, că au fost tunşi copacii, le agaţă mai uşor şi atârnă până pe alee”, a spus vânzătoarea unui magazin de pe strada Paris.   
Reclamaţi la opreatorii de reţele!

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 spun că responsabilitatea este a operatorilor de reţele, deoarece firele sunt în proprietatea acestora. „Primăria poate face un control doar dacă este vorba despre distrugerea copacilor, a domeniului public”, a spus purtătorul de cuvânt a administraţiei locale sector 1, Alexandru Ichim. El a precizat că locatarii care vor să sesizeze problema firelor care atârnă din copaci o pot face la operatorii de reţele, precum Luxten, Electrica sau firmele de televiziune şi internet prin cablu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite