Bucureşti: Târgul Voluntariatului, în Cişmigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baloane, panouri colorate, ateliere de origami, expoziţii de fotografie şi multă voie bună au putut găsi bucureştenii, ieri, la Târgul Voluntariatului desfăşurat în Parcul Cişmigiu.

Aflat la cea de-a şaptea ediţie, evenimentul a adunat 45 de organizaţii din Bucureşti şi din ţară, ce au prezentat vizitatorilor principalele proiecte derulate anul trecut. De asemenea, reprezentanţii ONG-urilor le-au explicat curioşilor care este rolul organizaţiilor în comunitate şi au animat atmosfera cu ateliere de facepainting, manufactură, animaţie stradală şi figurine din baloane.

„Chiar dacă suntem la început comparativ cu alte ţări, numărul voluntarilor a crescut foarte mult în România. Cei mai activi sunt tinerii, dar în proiectele noastre s-au înscris şi persoane de peste 30 de ani, cu o carieră, dar care vor totuşi să se implice”, a spus Florentina Loloiu, din partea Millenium Communication. Ea a menţionat că pentru mulţi studenţi din anul I şi II, voluntariatul poate fi echivalat cu practica din timpul vacanţelor.
Evenimentul s-a înscris în Săptămâna Naţională a Voluntariatului şi a fost finanţat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în Acţiune.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite