Bucureşti: Studenţii dau la peşte înainte de sesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 150 de studenţi au participat astăzi la concursul „O zi de pescuit pe Dâmboviţa”, organizat în apropiere de Complexul Studenţesc Regie. Chiar dacă tinerii au participat mai mult ca să se relaxeze, toţi urmau să primească premii constând în echipamente pentru pescuit, de la Uniunea Studenţilor.

Studenţii s-au adunat încă de dimineaţă, în jurul orei 9.00, în faţa căminului studenţesc P 9 din zona Regie, unde era amplasat cortul cu accesorii pentru pescuit. „Este o zi nemaipomenită pentru pescuit. Nu am venit pentru premii, ci pentru a mă relaxa“, a spus Mihai Mărişoiu, un student la Electronică. Radu Voinea, liderul Studenţilor din Universitatea Politehnică, a spus că evenimentul este la cea de-a patra ediţie şi a fost gândit ca o modalitate de relaxare a studenţilor care urmează să intre cât de curând în febra sesiunii de examene.

Pe toţi participanţii îi aştepau premii din partea sponsorilor. „Avem undiţe pentru toţi pescarii. De asemenea, vom acorda trei premii: pentru cea mai mare captură, pentru cel mai mare număr de peşti şi pentru captura inedită, adică pentru cei care au reuşit să pescuiască altceva decât peştişori, adică diverse obiecte“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Radu Boloca, reprezentantul de marketing al firmei Arrow International. Până la ora 10.00, nimeni nu se putea lăuda însă cu vreo astfel de captură.

Au aflat şi cât de sănătoşi le sunt plămânii
Pe lângă orele de relaxare petrecute pe malul râului, studenţii au putut afla dacă au sau nu plămâni sănătoşi. Mai exact, câţiva membrii ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) le-au măsurat nivelul de monoxid de carbon şi vârsta plămânilor. „Tinerii vor sufla în nişte tuburi ataşate unor aparate, pentru măsurarea funcţiei respiratorii. Aceste teste pot fi făcute gratuit şi la Spitalul Filaret“, a explicat Dalia Paşolea, studentă în anul al IV-lea la Facultatea de Medicină. Acţiunea a făcut parte dintr-o campanie aantifumat a Asociaţiei Help Eu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite