Bucureşti: Studenţii bucureşteni, solidari cu tinerii din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 2.000 de tineri, studenţi la Universităţi din Capitală au ieşit, aseară, în Piaţa Universităţii să solidarizeze cu demersul tinerilor din Republica Moldova.

Aceştia au stat timp de două ore, în faţa Teatrului Naţional, înarmaţi cu pancarte înscripţionate cu mesaje precum “Jos comunismul”, “Basarabia pământ românesc” sau “Mândru că sunt român”.

“Am organizat acest miting pentru a demonstra că suntem alături de tinerii din Chişinău. Sperăm însă, ca această acţiune să nu sfârşească la fel de violent ca cea din ‘89 ”, a spus Tudor Ionescu, preşedintele Asociaţiei Noua Dreaptă.
Studenţii români speră ca demersul tinerilor din Republica Moldova să aibă un impact pozitiv, să oprească definitiv comunismul şi să înceapă clădirea unei democraţii autentice.

“Părinţii noştri au trecut prin această experienţă pe care astăzi, o trăiesc cei din Chişinău şi am ieşit în stradă pentru a-i ajuta”, a spus Marius, un student din Bucureşti.

Totodată, aceştia cer autorităţilor statului român să condamne public utilizarea forţei contra manifestanţilor, să condamne fraudarea alegerilor faţă de faptul că până şi voturile a circa 200.000 de persoane decedate, au fost socotite valabile, după cum susţine preşedintele Asociaţiei Noua Dreaptă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite