Bucureşti: Start cu maşini de epocă spre Belciugatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 14 autovehicule de epocă au plecat astăzi, de Ziua Tineretului, din faţa Primăriei Sectorului 2, cu destinaţia Belciugatele. Automobilele au stârnit admiraţia iubitorilor de astfel de rarităţi.

“Sunt foarte frumoase maşinile, dar nu sunt pentru noi, aştia, săracii! Noi nu avem nici măcar ce să punem pe masă”, a spus Constantin Stan, de 72 de ani, în timp ce admira un Mercedes 200 din anul 1936.
„Simfonia motoarelor“  a reunit prestigioase mărci de autovehicule. Cea mai veche maşină este un Ford A metalizat, din 1928. Este o maşină-unicat, ce aparţine colecţionarului Mihail Dumitrescu, în vârstă de 77 de ani. “Am cumpărat maşina de la un şef de orchestră de pe vapor, în urmă cu 30 de ani. La vremea respectivă arăta ca o epavă. Am băgat foarte mulţi bani în ea, dar sunt mulţumit”, a explicat pasionatul de maşini vechi. Maşina poate atinge o vitază de 70 km/h.

 Cea mai “nouă” maşină este un Willys CJ din 1948, ce aparţine colecţionarului Radu Manu. Maşinile sunt vehicule istorice antebelice şi sunt înmatriculate în ţara noastră. Acestea au pornit la ora 10.30 pe străzile Capitalei, spre baza de agrement Belciugatele, localitate aflată pe DN 3. Evenimentul a fost organizat de Primăria Sectorului 2 şi de Retromobil Club România.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite