Bucureşti: Stâlpi, pentru a interzice parcarea pe trotuar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Stâlpi, pentru a interzice parcarea pe trotuar
Bucureşti: Stâlpi, pentru a interzice parcarea pe trotuar

Vis-a-vis de Magazinul „Unirea”, pe Splaiul Independenţei, au fost montaţi stâlpi, pentru a opri parcarea pe trotuar.

De astăzi, şoferii nu mai pot parca pe trotuarul aferent Splaiului Independenţei, din vecinătatea Magazinului „Unirea Shopping Center”. Primăria Sectorului 3 a montat stâlpi care blochează pătrunderea autovehiculelor pe trotuar.

Din punct de vedere legal, atunci când maşinile sunt parcate pe trotuar, ar trebui să existe un spaţiu liber de cel puţin un metru lâţime, pentru a se permite circulaţia pietonilor în condiţii optime. Înainte de montarea stâlpilor, acest spaţiu nu exista, creând dificultăţi pietonilor care circulau prin această zonă.

„Este o mâsură foarte bună. Trec în fiecare zi pe acolo şi deja devenise o problemă pentru mine faptul că trebuia să ocolesc, luând-o pe stradă, maşinile parcate” a declarat Marius D., trecător.

În acelaşi timp, şoferii se plâng că această măsură îi influenţează direct. „E cam rău că nu mai pot lăsa maşina aici pentru că, uneori, veneam doar pentru câteva minute. Acum sunt nevoit să îmi las maşina în parcare la „Unirea”, dar mă cam ustură la buzunar”, a spus Marius Dorcioaia, inginer.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite