Bucureşti: Şefii asociaţiilor studenţeşti îşi măsoară muşchii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii organizaţiilor studenţeşti se ceartă în loc să aibă grijă de drepturile celor pe care îi reprezintă

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Uniunea Studenţilor din România (USR) şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) se întrec la proba „care scoate mai mulţi studenţi în stradă”.

Cele trei mari asociaţii care reprezintă studenţii din România au organizat proteste, la Politehnică, azi-dimineaţă, la ora 11.30. Membrii ANOSR au ieşit în faţa Bisericii „Sfântul Cinci“ din Politehnică, nemulţumiţi fiind „de lipsa dialogului cu Ministerul Educaţiei şi cu celelalte organizaţii studenţeşti”. Ei acuză celelalte două mari organizaţii, UNSR  şi USR, de protejare a intereselor ministerului, în detrimentul celor ale studenţilor pe care îi reprezintă. Scandalul merge chiar mai departe, întrucât Cezar Mihai Hâj, preşedintele ANOSR, susţine că, aseară, studenţii care lipeau afişe şi împărţeau pliante pentru a anunţa protestul au fost atacaţi.

Schimb de „amabilităţi” cu iz politic
De partea cealaltă, USR şi UNSR au organizat, la rândul lor, un protest, la aceeaşi oră şi la o aruncătură de băţ distanţă de cel al Alianţei. Reprezentanţii celor două uniuni spun că „pe parcursul a 4 ani de guvernare liberală, acest grup de interese nu a protestat, nu a ieșit în stradă, nu a criticat pe nimeni, după cum chiar singuri recunosc în comunicatul de presa intitulat «După 4 ani de tăcere»”. Şefii celor trei părţi implicate în conflict par, însă, a fi uitat că ar trebui să reprezinte interesele tuturor studenţilor, nu să facă schimb de „amabilităţi” cu iz politic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite