Bucureşti: Şase bucureşteni se bat pe o casă ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 3.000 de dosare depuse de cetăţeni pentru a sta cu chirie într-o locuinţă din cartierul ANL Brâncuşi, doar 499 au primit avizul. Noii proprietari se vor muta în locuinţe, cel mai probabil, în luna septembrie a acestui an.

Consilierii locali ai sectorului 6 au aprobat, ieri, lista preliminară cu bucureştenii care pot primi locuinţe ANL. Lista conţine 3.000 de nume, deşi sunt doar 499 de unităţi locative – garsoniere, apartamente de două şi trei camere finalizate aproape în totalitate. „Reţeaua electrică nu suportă consumul care s-ar face dând în folosinţă noile locuinţe, dar problema este aproape rezolvată”, a explicat primarul sectorului 6, Cristian Poteraş. Potrivit acestuia, beneficiarii locuinţelor se vor muta în noile case cel târziu în luna septembrie. Ultima repartiţie de locuinţe ANL în sectorul 6 a avut loc în anul 2005, când au fost date în folosinţă 1.200 de locuinţe.

Au aşteptat cinci ani un apartament

Dosarele analizate anul acesta sunt cele primite între anii 2004 - 2007. „Cei care nu au primit case la repartizarea din 2005 au rămas pe liste, iar acum am făcut o reactualizare. Poate, între timp, oamenii au depăşit vârsta aprobată sau şi-au schimbat statutul social ori familial şi au mai urcat sau, dimpotrivă, au coborât pe listă”, a declarat Poteraş. Lista aprobată de consilieri va fi făcută publică în cinci zile, iar eventualele contestaţii se vor primi în următoarele şase zile de la publicare. Soluţionarea acestora nu ar trebui să depăşească 12 zile. Apoi va urma procedura de preluare a locuinţelor de către Primăria Capitalei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei şi darea acestora în administrarea primăriei de sector. Chiria la aceste locuinţe va fi de 70 de lei pentru garsoniere şi de 150 de lei pentru apartamentele de trei camere.

Cartier ANL în sectorul 5 

Potrivit reprezentanţilor ANL, proiectele de construcţie de locuinţe pentru tineri vor fi extinse şi în alte sectoare, în funcţie de disponibilitatea primarilor. “În prezent, avem o promisiune de la primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, pentru un teren în sectorul 5, pe care vor fi construite aproximativ 600 de locuinţe”, a spus directorul ANL, Pavel Belinski.

Brâncuşi, un proiect controversat

De la inaugurarea sa, în 2005, cartierul Brâncuşi a fost subiectul mai multor scandaluri cu iz de ilegalitate, care au atras atenţia asupra modalităţii discutabile în care au fost repartizate locuinţele. Presa a dezvăluit la acea dată demnitari, funcţionari din primării şi rude ale acestora care ar fi urmat să obţină locuinţe sociale, motiv pentru care listele au fost refăcute. Ultimul incident din cartierul pentru tineret din sectorul 6 a izbucnit în luna martie, când locatarii blocurilor din Brâncuşi au ieşit în stradă din cauza facturilor la întreţinere, triple faţă de plăţile cu care erau obişnuiţi.
Cartierul Constantin Brâncuşi este situat la intersecţia Bulevardului Timişoara cu Strada Valea Oltului, în extremitatea cartierului Drumul Taberei. Până în prezent, aici au fost construite aproximativ 1.700 de locuinţe pentru tineri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite