Bucureşti: Şapte bolnavi vor primi astăzi bani pentru tratament în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va aproba astăzi dosarele bolnavilor, printre care se află şi cel al unui tânăr de 19 ani, diagnosticat cu leucemie. Cei şapte bonavi au nevoie, în total, de 700.000 de euro.


Şapte pacienţi grav bolnavi vor primi, în total,700.000 euro, pentru tratamente în străinătate. Printre bolnavi se află şi un tânăr de 19 ani diagnosticat cu leucemie şi care are nevoie urgentă de tratament.

Mama tânărului a reclamat, săptămâna trecută, faptul că, în ciuda efectuării demersurilor necesare, autorităţile întârzie să aprobe alocarea fondurilor pentru ca fiul său să fie tratat în străinătate.

"Sunt în total şapte dosare, acum, pe care atât Ministerele Sănătăţii şi Muncii le-au aprobat şi vor fi pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de astăzi", a spus ministrul Sănătăţii Ion Bazac.

El susţine că întârzierea a fost cauzată de lipsa de comunicare dintre pacient şi Ministerul Muncii. Ion Bazac mai spune că Ministerul Sănătăţii va aloca jumătate din fondurile necesare pentru tratamentul celor şapte bolnavi, restul banilor urmând să vină de la Ministerul Muncii.

Ministerului Sănătăţii va alocapeste 23 de milioane de lei pentru tratamente  în străinătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite