Bucureşti: S-au redeschis pieţele volante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: S-au redeschis pieţele volante
Bucureşti: S-au redeschis pieţele volante

Peste 50 de tarabe au fost instalate în această dimineaţă, în trei zone centrale din Capitală. Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti susţin că în aceste pieţe volante se vând doar produse agroa-alimentare proaspete, la preţuri de producător.

Primaria Capitalei, în colaborare cu Federaţia Agrostar a deschis un nou sezon de comerţ volant în Bucureşti. Este vorba despre vânzarea produselor proaspete direct de către producători în locuri special amenajate, în fiecare weekend. Astfel, bucureştenii îşi pot cumpara legume şi fructe de sezon, precum şi produse tradiţionale din pieţele volante sâmbăta, între orele 6.00 şi 20.00, şi duminica, între orele 6.00 şi 13.00.

Amplasate în zone fără pieţe

Primele trei astfel de pieţe au fost amenajate astăzi, pe strada Edgar Quinet, între Facultatea de Arhitectură şi Universitatea Bucureşti, pe Bulevardul Unirii, la intersecţia cu Nerva Traian, şi la Academia Militară.
De dimineaţă, piaţa volantă amenajată pe strada Edgar Quinet a fost luată cu asalt de bucureştenii care stau în zonă.

„Este o idee bună să avem astfel de pieţe în zone ca aceasta unde nu există altele, ci doar supermarketuri” ne-a declarat Dumitru Vasilescu, care a completat că principalul motiv pentru care preferă să-şi facă cumpărăturile de aici este calitatea produselor. „Ştiu că sunt proaspete, mai ales verdeţurile”, a adăugat bucureşteanul.

Cel puţin ştiu că-i dau banul celui care a muncit”

Nelu Andronache, un alt vizitator al pieţei mărturiseşte că preţurile nu i se par cu mult mai mici decât în altă parte, dar că „cel puţin ştiu că-i dau banul direct celui care a muncit pentru produse şi nu samsarilor. În plus, ştiu că sunt produse româneşti, că altfel, nu mai fac diferenţa între produsele noastre şi cele turceşti”.

O legătură de verdeaţă, într-o astfel de piaţă este un leu, kilogramul de castraveţi se dă cu 2,5 lei, brânza de burduf de prin zona Braşovului este 28 lei, ţuica 12 lei litrul, iar cireşele se vând cu 10 lei kilogramul.

Reprezentanţii municipalităţii promit că persoanele care merg să cumpere din aceste pieţe cu fluturaşii publicitari distribuiţi de Primăria Municipiului Bucureşti vor beneficia de 10% reducere la produsele promoţionale.


Proiect inaugurat anul trecut

Amplasarea pieţelor volante a început în august 2008, când Primăria Capitalei a testat ideea în şase locuri din Bucureşti. „Vom pastra pieţele în cele şase zone actuale şi vom încerca să le mărim numărul, astfel încat, la un moment dat, să intrăm pe un program definitiv privind pieţele volante”, a declarat la acea vreme primarul Sorin Oprescu, citat de NewsIn.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite