Bucureşti: Roller Surfer, sportul de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii pasionaţi de role, skate şi biciclete au acum la dispoziţie încă o variantă.


Roller Surferul este un sport nou pe piaţa din România şi combină entuziasmul snowboardingului, al skateboardingului şi al surfingului. De când a venit primăvara, pe aleile parcurilor şi în locurile special amenajate au început să circule tot felul de roţi, de la biciclete, patine cu rotile, skateboard-uri, până la noutăţi în domeniu, precum Roller Surfer.

„Profilul neobişnuit al plăcii de Roller Surfer se datorează faptului că secţiunea din faţă şi cea din spate sunt unite printr-un model prin torsiune în mijloc”, explică Ramona Crăciun, managing partner Surfer România. Placa are două roţi, una în faţă şi una în spate, fiecare dintre ele fiind montată normal, înclinată spre coadă.

Sportul cu aceste plăci „modificate” a fost îndrăgit foarte repede de bucureşteni, astfel încât în fiecare weekend, Parcul Carol este plin de curioşi care vor să-l încerce. „Eu vin mereu de când am auzit de această placă, e interesant, nou şi îmi place”, a spus un tânăr pasionat de sporturi cu role şi skate. „Am văzut că este un sport destul de apreciat, vin din ce în ce mai mulţi copii de la 8 ani până la persoane de 50 de ani, s-au format deja echipe”, a mai spus reprezentantul Surfer Romania.

Rolele uzate, măsura pasiunii
Culorile sau modelele rolelor şi ale plăcilor contează mai puţin pentru tineri atunci când vine vorba despre distracţie. „Nu le alegem după culoare, poate uneori doar după model, unele mai îmbunătăţite. Dacă ai nişte role foarte uzate, nu înseamnă în niciun caz că sunt urâte. Din contră arată cât de mult le-ai folosit, cât de bun eşti în domeniu”, a spus Alberto Manca, un tânăr pasionat de role.

O altă inovaţie în acest domeniu mai sunt considerate şi patinele cu rotile care se transformă şi în patine care se pot folosi pe gheaţă. Acestea pot costa de la 150 de lei până la zeci de milioane în funcţie de roţile pe care le au şi cât de bun este materialul din care sunt făcute.

Locuri amenajate pentru skate
Echipa Roller Surfer este prezentă în fiecare weekend, începând cu ora 18.00, în Parcul Carol. Pentru cei care vor să încerce plăcile sunt oferite gratuit pentru demonstraţii, iar cei care vor să le cumpere le pot comanda de pe site rollersurfer.ro cu 500 de lei.  Locuri special amenajate pentru pasionaţii acestor sporturi mai sunt în parcurile Alexandru Ioan Cuza, Herăstrău, Eroilor, Tineretului şi Bazilescu. Pe lângă aceste spaţii puse la dispoziţie de Primăriile de Sector, tinerii obişnuiesc să mai practice astfel de sporturi şi pe scările din faţa Academiei Militare, în Parcul Romniceanu, în faţa Politehnicii sau pe bordurile de la Favorit.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite