Bucureşti: Robert Nuţu: Arbitru pe teren, model pe podium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 24 de ani, arbitrează meciuri de fotbal, este fondatorul Sindicatului Arbitrilor de Fotbal din România şi în timpul liber participă la prezentări de modă.

Când era mic obişnuia să se ducă la meciurile echipei preferate – Petrolul Ploieşti – şi să le facă galerie jucătorilor. Îi place foarte mult fotbalul şi a vrut să practice acest sport din liceu, dar pentru că nu putea să se descurce şi cu şcoala şi cu fotbalul, a ales să devină arbitru şi nu fotbalist.

Astfel, în 2002 a devenit arbitru stagiar, iar în 2004 susţine şi promovează examenul pentru categoria I, ceea ce înseamnă că poate arbitra inclusiv meciurile de la nivel naţional. După un meci arbitrat în Divizia D, la numai 20 de ani, Robert Nuţu a promovat în Divizia C ca arbitru asistent. „La un meci în care juca Petrolul cu Steaua, iar la centru era Marian Salomir, mi s-a părut interesantă atitudinea lui în teren faţă de jucători. Acesta impunea mult respect şi autoritate jucătorilor şi dădea de înţeles că el este Dumnezeu în teren”, a povestit Robert despre momentul în care s-a decis să devină arbitru.
Până acum, a arbitrat aproximativ 400 de meciuri oficiale, dintre care 80 în Liga a III-a, iar despre meseria de arbitru spune că este şi frumoasă dar şi periculoasă: „Încerc să fiu echidistant pe teren, însă am avut parte şi de incidente. Este dificil să fii arbitru în România”.

Preşedinte de sindicat


Pentru a veni în ajutorul arbitrilor şi a-i apăra de abuzurile venite atât din partea jucătorilor cât şi a suporterilor, Robert Nuţu a înfiinţat Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din România, devenind preşedintele acestui for. „Sindicatul acordă asistenţă juridică arbitrilor lezaţi moral şi fizic, iar în felul acesta ei au mai multă încredere să-i dea în judecată pe agresori şi să fie siguri că aceştia nu vor scăpa nepedepsiţi”, a spus Robert. Dorinţa lui este ca meseria de arbitru să devină o profesie şi să fie trecută în clasificarea ocupaţiilor din România. În luna februarie a acestui an, sindicatul a fost afiliat Federaţiei Sindicale Sportul Românesc, care este sub jurisdicţia Blocului Naţional Sindical.
Robert este în prezent student la Politehnică în Bucureşti, iar în fiecare luni, marţi şi miercuri se grăbeşte să se întoarcă de la şcoală pentru a se duce la antrenamente.

Practică modellingul

În timpul liber, Robert are şi un hobby: modellingul, dar este mai mult un moft, spunând că vrea doar să profite de tinereţe şi de notorietatea pe care o are. „Am depus un CV la o agenţie de modele din Bucureşti, m-au chemat la un interviu şi pe urmă am fost singurul ales din Ploieşti pentru a reprezenta agenţia respectivă”, spune Robert.


Cum stai cu timpul liber?
Fiecare weekend e plin pentru că am meciuri de arbitrat în ţară. Reuşesc însă să îmi mai fac timp să ies în oraş cu prietenii, chiar şi într-un club, unde ajung mai rar.

Ce îţi doreşti în viitor?
Ca orice persoană care este la început în meseria asta, îmi doresc să ajung arbitru FIFA. Aş vrea să lucrez şi ca inginer auto după ce o să termin facultatea dar o să văd în funcţie de ce se mai întâmplă până atunci. Eu sunt mulţumit că tot ce am realizat am făcut prin propriile forţe, fără pile şi relaţii.

Data naşterii: 23 septembrie 1985, Ploieşti
Studii: Universitatea Politehnică Bucureşti – Facultatea de Transporturi, anul V
Familie: este singur la părinţi

Ce-i place

„Îmi place să mă plimb şi să cunosc multă lume. Îmi place să duc o viaţă echilibrată, de adevărat sportiv, fără excesele vârstei. Ascult când am timp, muzică veche românească, în special melodiile cantate de Cristian Vasile şi Gică Petrescu pentru că mă relaxează”, spune Robert Nuţu.

Ce nu-i place

„Detest minciuna, prefer adevărul crud. Nu-mi place să intru în politică, ci doar să vorbesc despre politică. Nu-mi plac emisiunile de divertisment, pentru că denotă starea socială a României, şi nici lucrurile monotone”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite