Cu barca prin Bucureşti - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu barca prin Bucureşti - Revista presei interne
Cu barca prin Bucureşti - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre lipsa canalizărilor în jumătate de ţară, numărul solicitărilor de intervenţie la pompieri sau activitatea pompierilor în Bucureşti. Printre alte subiecte, o bucată din tavanul Mall-ului Plaza s-a prăbuşit din cauza ploii, iar furtuni violente s-au abătut peste toată ţara.


Doar jumătate din ţară are canalizare.

Numai 14 dintre cele 362 de staţii de epurare funcţionale în România respectă standardele UE, potrivit Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), potrivit Evenimentul Zilei. În plus, doar 24 din cele 513 sisteme de canalizare funcţionale sunt conforme cu directiva europeană privind epurarea apelor uzate. Totodată, specialiştii arată că doar jumătate din populaţia ţării e racordată la sistemul de apă şi canal, gradul de racordare la reţele de canalizare crescând cu numai două procente în acest an.

Pompierii bucureşteni au primit peste 30 de solicitări de intervenţie în urma ploii de joi seara. Pompierii bucureşteni au primit peste 30 de solicitări de intervenţie în urma ploii de joi seara care a afectat mai multe zone ale Capitalei, cele mai multe probleme înregistrându-se în sectorul 5, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Cătălin Eftene, citat de Cotidianul. Potrivit lui Eftene, cele mai multe solicitări au fost pentru inundaţii, iar patru, pentru a degaja copaci căzuţi în urma ploii.

Bucureşti: Furtună inamic. Din nou Capitala a căzut victimă capriciilor vremii, furtuna şi ploaia torenţială care au lovit aseară Bucureştiul inundând zeci de străzi din mai multe cartiere. Potrivit şefului Biroului de informare publică al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Eftene, aproximativ 150 de pompieri au intervinit cu 28 de motopompe şi 16 autospeciale pentru evacuarea apei de pe străzi inundate, curţi şi subsoluri, la adrese din Sectoarele 4, 5 şi 6, anunţă Jurnalul Naţional.

O bucată din tavanul Mall-ului Plaza s-a prăbuşit din cauza ploii.
Tavanul etajului 1 al Mall-ului Plaza s-a prăbuşit din cauza ploii torenţiale din Capitală. Potrivit pompierilor, care au intervenit în zonă, mai multe echipaje au fost mobilizate pentru intervenţie. Din primele date, se pare că nu au fost persoane rănite, informează Gândul. Pompierii bucureşteni au primit peste 30 de solicitări de ajutor, în mai multe zone afectate de inundaţii sau căderi de copaci pe carosabil şi trotuare. Cele mai multe probleme au fost în Sectorul 5.

Furtuni violente s-au abătut peste toată ţara. Furtuni puternice s-au abătut joi peste multe zone din ţară. Nici Capitala n-a fost ocolită de norii negri de ploaie. În unele cartiere a plouat abundent, iar furtuna a doborât copaci şi a smuls acoperişuri. Furtuni puternice s-au abătut joi peste multe zone din ţară. Nici Capitala n-a fost ocolită de norii negri de ploaie. În unele cartiere a plouat abundent, iar furtuna a doborât copaci şi a smuls acoperişuri, notează Realitatea.net.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite