Bucureşti: Programe de atragere a tinerilor în muzeele Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conferinţa europeană pe tema promovării muzeelor în rândul tinerilor, “YOUth and MUSEums”, se va desfăşura între 15 şi 16 mai, la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” din Capitală.

La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai 16 ţări europene şi ai UNESCO Paris, ca să discute strategii de atragere a publicului tânăr în muzee şi de convingere a acestuia faţă de importanţa instituţiilor de artă.
Specialiştii vor porni de la ideea că muzeul este un mijloc de cunoaştere şi de  conservare a propriei identităţi naţionale, spirituale şi culturale. De asemenea, el reprezintă un mijloc de legâtură a publicului cu valorile spirituale şi identitare,  este un prim pas către o dezvoltare durabilă a unei societăţi tolerante, deschise la dialog.

Scop: respect pentru patrimoniu
Muzeografi, sociologi şi profesori în domeniu, veniţi la Bucureşti din 16 ţări, printre care Federaţia Rusă, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Anglia, şi Vatican, vor căuta soluţii pentru tema “YOUth and MUSEums”. Reprezentanţi din România vor încerca, de asemenea, să găsească programe educaţionale comune cu specialiştii invitaţi. Ei vor analiza strategii educaţionale, trecute şi prezente, de abordare a publicului tânăr şi vor încerca să le îmbunătăţească, pentru a-şi îndeplini scopul propus: creşterea respectului tinerilor faţă de valorile de patrimoniu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite