Bucureşti: Profilul medicului emigrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu, comandat de Colegiul Medicilor din România, arată că potenţialul medic emigrant este bărbat, tânăr, locuieşte în Muntenia sau în Dobrogea, în oraşe mici, şi lucrează în domeniul public pe un salariu mai mic de 1.500 lei.

Colegiul Medicilor din România (CMR) a realizat portretul medicului român prin intermediul unui chestionar la care au răspuns peste 1.000 de medici. Rezultatele acestui chestionar, expuse ieri de conducerea CMR, arată că 60 la sută dintre medici vor să emigreze din cauza neajunsurilor şi riscurilor. “

"Profilul potenţialului medic emigrant arată un bărbat tânăr, care are mai puţin de 34 de ani, locuieşte în Muntenia sau în Dobrogea, în oraşe mici şi lucrează în domeniul public pe un salariu mai mic de 1.500 lei”, a spus Vasile Astărăstoaie, preşedintele CMR.

Studiul arată că femeile din sistemul sanitar sunt mai puţin dispuse să plece din ţară.  
 „Blamarea medicilor a afectat întreaga breaslă. Medicul român a ajuns un personaj obosit, extenuat, obligat să improvizeze şi să suporte agresiuni”, a spus Irinel Popescu, preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti.
Peste 60 dintre medicii care au participat la chestionar, au recunoscut că primesc cadouri simbolice din partea pacienţilor, dar nu şi respectul acestora.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite