Bucureşti: Procesiune de Florii în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de credincioşi catolici, împreună cu preoţii din parohiile Capitalei, vor participa mâine la tradiţionala procesiune de Florii, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti (ARCB).

Procesiunea va incepe la ora 14.00, la Biserica Franceza “Sacre Coeur” şi va continua pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, str. G-ral Berthelot, încheindu-se în jurul orei 15.00, la Catedrala “Sf. Iosif”.

Pe tot parcursul traseului, preoţii şi credincioşii, cu ramuri în mână, vor cânta în amintirea intrării triumfale a lui Iisus în Ierusalim. La sfârşitul procesiunii se va celebra Sfânta Liturghie solemnă de Florii, în Catedrala “Sfantul Iosif”.

“Va fi o frumoasă ocazie de exprimare a credinţei şi de unitate cu toţi creştinii din România şi din lumea întreagă”, se arată într-un comunicat trimis de ARCB. Duminica Floriilor se serbează şi la ortodocşi şi la catolici, cu o săptămână înainte de Paşte, fiind urmată de Săptămâna Patimilor.

Duminica Floriilor aminteşte de intrarea Domnului în Ierusalim, El fiind întampinat de oameni cu flori şi ramuri de finic şi de măslin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite